Nanda: Look a lot like christmas

It’s beginning to look a lot like christmas

Ik ben een echte kerstliefhebber en dit jaar vieren wij onze eerste kerst in ons droomhuis. Afgelopen jaar kochten wij (toen ons volledige huis nog in puin lag) al onze kerstspullen in de dikke vette sale!

 

Allereerst wil ik voordat ik deze blog begin even zeggen dat alles wat ik schrijf gebaseerd is op mijn eigen smaak. Ik heb absoluut geen verstand van interieur, mode of wat hip/suf is. Ik weet wat wij mooi vinden en dat deel ik met jullie en dat geeft mij plezier, daarnaast schrijf ik graag met een knipoog. Trek je dus niks aan van mijn smaak, de keuzes die ik wat betreft interieur maak of de dingen die ik schrijf, ze zijn op nergens anders dan mijn eigen smaak/creativiteit gebaseerd en er is geen goed of fout!

Zo, ik vond het echt even nodig om dit te schrijven. Als blogger lees ik natuurlijk ook veel blogs en ik merk soms dat ik onzeker word van de dingen die worden geschreven. Daarom wil ik dat met mijn blogs ook even heel snel van tafel helpen want ik ben maar een interieur-amateur. Ik heb er geen verstand van en plaats vooral dingen die ik gewoon mooi vind, desalniettemin is het natuurlijk hartstikke leuk om te zien dat mensen je smaak bewonderen en inspiratie bij je opdoen. December, jawel het is weer zover.

Ik ben een echte kerstliefhebber en dit jaar vieren wij onze eerste kerst in ons droomhuis, wat ik eerder al aangaf.  En afgelopen jaar kochten wij (toen ons volledige huis nog in puin lag) al onze kerstspullen in de dikke vette sale, dat is echt even een tipje van flipje als je alles nog moet kopen. Wij hadden zonder korting voor zeshonderd euro (wel inclusief grote kerstboom, ja… een neppe) aan kerstspullen en hoefden maar tweehonderd euro te betalen. Grandioos dus. Vorige week mocht het dan eindelijk uit de doos, samen met vriendlief zette ik de kerstboom op en knalden we hem helemaal vol met ballen. Wij zijn dus zo’n stel die een kerstboom tjokvol hangt want dit vinden wij mooi. Ieder hierin zijn eigen ding natuurlijk ;).

Dit jaar hoefden we nog amper iets te kopen, toch kochten wij nog een aantal unieke ballen voor in de boom en dat bracht de stand op welgeteld 132 kerstballen. Nu is de boom dus ook echt… vol. Daarnaast ben ik gek op kaarsen, op de grote eettafel heb ik adventskaarsen staan. Lekker kaarsen branden tot het kerst is, hoe het precies met advent zit weet ik niet, wij googelen gewoon wanneer de volgende kaars aangestoken mag worden, haha. Best bescheiden is de kerstversiering overigens nog wel bij ons thuis, mijn huis hoeft namelijk niet omgetoverd te worden tot een hysterisch knipperend kleurrijk kerstdecor. Ook weer een kwestie van smaak 😉 en zoals jullie inmiddels bij mij wel weten; less is more (behalve bij de kerstboom dan).

 

Ik wilde dus wel perse iets bij de voordeur hebben, een krans vind ik altijd erg mooi maar wij hebben heel veel glas bij de voordeur en dat vind ik persoonlijk dan weer wat minder geslaagd met een krans. Eigenlijk zocht ik een grote lantaarn om daar allemaal kaarsen in te doen en dit weg te zetten. Maar gezien de huidige weersomstandigheden en dat wat wellicht nog komen gaat, ben ik toch van dat idee afgestapt. Wij hebben nu een kerstboom van lichtjes aangeschaft om bij de voordeur weg te zetten, wij wonen aan een vrij drukke hoofdweg, die door het dorp loopt, en veel versiering is hier niet. Wij vonden het leuk om dan net even iets extra’s bij de deur te hebben.
Al met al dus vrij degelijke kerstversieringen allemaal, kleine kerst details hier en daar en vooral alles naar onze eigen wens. Precies zoals het moet dus. En wie weet wat volgend jaar brengt, wellicht ben ik dan wel gecharmeerd van een hysterisch knipperend huis…

Hebben jullie je huis al in de kerstsferen gebracht? Ik wil alle lezers via deze weg alvast hele fijne en gezellige feestdagen wens en een onwijs mooi, gezond en inspirerend 2018.

 

Liefs, Nanda

Meer zien van Nanda? www.instagram.com/huisje.in.brabant

totop