Jasmin: Black & blue!

BLACK & BLUE

Hi allemaal,

Daar ben ik weer! Gezellig dat jullie mijn nieuwe gastblog lezen over de nieuwe woontrends van 2018. Nou ja…nieuwe… Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo ben van grote veranderingen.

Als ik eenmaal gekozen heb voor een kleur in huis, zal je mij niet binnen een half jaar weer een nieuwe kleur aan zien brengen, omdat er een ‘nieuwe’ trendkleur is. Nieuwe woontrends doen mij eerlijk gezegd niet zoveel. Ik haal er vooral inspiratie uit en kijk welke elementen ik passend vind bij ons in huis. Waar voel ik me goed bij?

Kenmerkend voor mijn stijl is dat er rust heerst, dat het comfortabel is en dat het warm aanvoelt. De basiskleur in huis is blauw en gelukkig blijft deze kleur een trend in 2018 (fjuw…J) Ik vind dat de blauwe, vintage kleur die wij op de muur hebben aangebracht een hele fijne en rustgevende kleur is. Veel mensen schrikken als ik zeg dat wij een lange, blauwe wand in huis hebben. En eerlijk gezegd, vond ik het ook heel spannend toen hij aangebracht werd. Maar gelukkig vind ik blauw juist een hele mooie basiskleur en past het bij heel veel verschillende stijlen en andere kleuren.

 

Afgelopen jaar hebben wij wat meer stoerheid aangebracht in ons interieur. De zwarte stalen rekken en de zwarte lamp boven de eettafel bijvoorbeeld. De donkere kleuren geven een stoere uitstraling aan het warme, meer landelijke geheel van de rest van het huis. Het zwart steekt mooi af van het blauw en past mooi in het gehele plaatje. Zwart staal…huh? Ow ja…dat is toevallig ook een nieuwe woontrend in 2018! Zie je wel? Ook ik zwicht voor al die woontrends die je voorbij ziet komen.

En ja hoor…ook planten hebben een andere look gegeven aan ons huis en zullen ook in 2018 een prominente rol gaan spelen in ons interieur. Ik denk dat ik het afgelopen jaar een soort verslaving heb ontwikkelt voor deze groene kanjers. Het is steeds weer een uitdaging om een nieuwe planten goed te verzorgen en onderhouden. Je moet mijn vriend eens zien kijken als ik voor de zoveelste keer een big smile op mijn gezicht heb, omdat er een nieuw blaadje aan de plant zit. Het voelt goed en het is voor mij heel ontspannend om groene vingers te ontwikkelen.

En weet je wat ik ook tof vind om bij het blauw en zwart te combineren? Terracotta bruin. Ik kreeg van mijn schoonvader oude laboratorium potjes in zo’n mooie bruine kleur. Ik zette ze neer in combinatie met het zwarte staal en de blauwe wand en ik was verkocht. Dus wie weet ga ik deze kleur in 2018 ook nog wel meer terug laten komen in huis.

Kortom, blauw blijft mijn kleur en zal ik in 2018 blauw lekker gaan combineren met zwart (staal), nog meer planten en een beetje terracotta bruin.

 

Nieuwsgierig? Check mijn IG account @jassie_at_home en blijf op de hoogte!

Tot de volgende keer!

Lieve groetjes,

Jasmin

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.
totop