Kim: Badkamer in de spotlight!

Hoi Allemaal.
Leuk dat jullie mijn blog weer lezen. Deze maand staan de badkamers in de spotlights. Laat onze badkamer nou een verhaal apart zijn. Waarom?! Dat lees je verderop! Toen wij dit huis kochten zat er een badkamer in van 15 jaar oud. Net zo oud als het huis. Het was dus meteen duidelijk dat we de badkamer gingen vervangen.

 

Omdat we lang moesten wachten totdat we de sleutel kregen hadden we genoeg tijd om inspiratie op te doen. En zo gingen we van badkamer winkel naar badkamer winkel.
Eerst maar eens alles op een rijtje zetten. Wat willen we en wat kunnen we. Daar waren we snel over uit. Er moest beton stuc komen en zwarte kranen. Nou was dat eerste niet zo moeilijk, want onze stukadoor die beneden kwam stucen kan ook betonstuc doen. Dat kwam dus mooi uit. De zwarte kranen bleken toch wat lastiger dan we dachten..We wilden graag zwarte inbouw kranen. Na lang zoeken op internet kwamen we bij een bedrijf uit met vestigingen in Breda en Utrecht.
Daar gingen we weer op een zaterdag richting Utrecht. Eenmaal daar hadden ze maar een kleine showroom omdat deze net open was, toch wat mooie dingen gezien en de week erna maar naar Breda. Daar was het wel af en zagen we met een beetje mix&match onze Badkamer! Nu hadden we dus helemaal in ons hoofd hoe onze badkamer er uit moet zien. We konden weer terug naar de teken tafel, want er moesten toch een aantal keuzes gemaakt worden zoals wel of geen bad. Met bad zou heel onze badkamer er totaal anders eruit gaan zien, aangezien we er dan wel wat voor moesten laten. Zouden we een bad nemen dan konden we niet z’n grote inloop douche plaatsen en ook het lange wasmeubel ging dan niet passen. We vonden een grote inloop douche toch belangrijker dan een bad, dus hebben we daar voor gekozen. Aangezien we in het vorige huis ook nooit in bad gingen en ik heb hem nu nog niet gemist.?

\] 

Toen alles eenmaal uitgemeten was konden we gaan bestellen! Ruim optijd waren we, 2 maanden van te voren en het moest zeker lukken kregen we te horen. Fijn! Wij alles inplannen. De stukadoor, de aannemer, de loodgieter en zelfs de datum van het aanbrengen van de gietvloer vast gelegd nadat alles af zou zijn met nog een beetje speling. Een paar dagen ervoor de winkel nog gemaild met de vraag of alles op tijd zou zijn. Natuurlijk was er geen enkel probleem. Nou je raad het al.. Op de dag zelf was er niks te bekennen. En toen begon het circus.. Ik zal jullie er niet mee vermoeien maar dit heeft zoveel stress en gezeur veroorzaakt dat het gewoon niet meer leuk was. Ik heb er eerder voor de rechtsbijstand 4 a4 tjes vol mee geschreven.

Uiteindelijk is alles met wat aanpassingen wel weer goed gekomen. Wij hebben onze droombadkamer, want we hebben van geen één keuze nog spijt.
Wij zijn blij met de inloop douche het lange wasmeubel en de zwarte kranen! Plus niet te vergeten het beton stuc want wat is dat heerlijk zeg om geen voegen te poetsen! Het enige nadeel is dat onze badkamer in het midden van het huis zit. Hier door hebben we dus geen raam of dag licht in de badkamer. Maar daar kunnen we zelf niks aan veranderen.

We hebben een hoop geleerd van deze badkamer verbouwing, maar we zijn blij dat het erop zit en we nu kunnen genieten van onze badkamer.
Leuk dat jullie mijn blog weer hebben gelezen!

 

Wil je meer zien van Kim? www.instagram.com/homeby_kim

totop