led verlichting

Nanda: Mijn badkamer, een rustgevende plek

Van oude meuk naar rustgevende plek

Hoihoi leuk dat je weer mee leest met mijn nieuwe blog. Dit keer weer een stukje over onze badkamer, niet de eerste keer dat ik er over schrijf maar wel een blog met niet eerder vertoonde foto’s van hoe de badkamer eruit zag toen we ons huis kochten.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij rigoureus hebben verbouwd in ons huis. Werkelijk niets dan de buitenmuren zijn blijven staan en ook de badkamer moest eraan geloven. Ons huis is gebouwd in 1984, de badkamer was netjes maar niet in onze stijl. Wij hebben de hele indeling omgegooid en eigenlijk niks overgelaten van de oude badkamer. De originele badkamer van het huis was totaal niet logisch, zo hing de cv-ketel achter het schuine wandje rechts van het bad (op drie meter hoogte, die je met een ladder vanaf de benedenverdieping kon bereiken), door de cv-ketel daar weg te halen konden we dat muurtje eruit halen en onze douche groter maken. Zo hebben we een tijdje gepuzzeld tot we een kloppende indeling hadden gevonden. Ook zat er in de oude badkamer een toilet, dit vonden wij niet prettig en daarom hebben we het toilet apart van de badkamer gemaakt op de bovenverdieping.

De wandtegels die wij in de badkamer hebben gebruikt zijn 120×40 cm, ik krijg hier vaak vragen over vandaar dat ik het vermeld. Op de vloer kozen wij voor een tegel van 80×80 en daarnaast hebben wij ook nog natuursteen mozaïek gebruikt om de badkamer een heel sprekend maar natuurlijk geheel te geven. Wij vonden het heel erg belangrijk dat de badkamer licht zou zijn, maar we wilden geen witte tegels. We hebben uiteindelijk gekozen voor lichte aardse tinten om een natuurlijk en rustig gevoel in de badkamer te leggen. Niet dat wij van die dromerige types zijn maar dat vinden we gewoon mooi. Ook creëerden we een grote inloopdouche met twee regendouche koppen en daarnaast een losse handdouche, dit is ideaal met bijvoorbeeld het schoonmaken van de douche. Deze zelfde handdouche hangt ook bij het bad, ook omdat dit makkelijk is.

 

Het badmeubel die wij hebben hangen is van eigen hand. Het materiaal die we daarvoor gebruikt hebben is eikenhout, dit vinden wij weer heel mooi passen bij de overige tinten in de badkamer. Door de ruime lades kan ik al mijn spullen er met gemak in kwijt, zoals; handdoeken en alle toiletartikelen. De badkamer hebben wij volledig naar onze stijl kunnen bouwen en inrichten. Alles wat we wilden hebben we kunnen realiseren en dat maakt het een hele fijne plek. Niet lekkerder dan onder een heerlijke regendouche je dag te beginnen of ’s avonds na een lange en enerverende dag je dag afsluiten in een warm bad. Count your blessings, en onze badkamer is er echt wel eentje.

Liefs, Nanda

 

Meer zien van Nanda? Belijk haar instagram: www.instagram.com/huisje.in.brabant

 

totop