Bert Jan: Natuurlijke bloemen bij Ellen

Hey! Leuk dat je even de tijd neemt om deze blog te lezen!

Dit keer is het thema leuke Woonwinkels in de buurt! In mijn geval is dat dus in het dorpje Made. Daar zit sinds begin januari de bloemenwinkel – Natuurlijk bloemen by Ellen – Hier vind je de mooiste veld boekketten en daarnaast hele leuke woon accessoires. Heel fijn! Want de winkel zit bij mij om de hoek! Dus ik maak wekelijks even een rondje om al het moois te bekijken. =)

 

Voor deze blog heb ik een ochtend met Ellen mee mogen lopen. Omdat ik ooit mijn diploma als bloemist had gehaald dacht ik dat het voor mij totaal geen moeite zou zijn om een paar uur met haar mee te draaien.. Viel dat even tegen! Het ziet er allemaal zo makkelijk uit maar ik heb zo staan stuntelen met al die bloemen. Waar ik ook niet aan had gedacht is dat je ook nog eens heel goed moet kunnen hoofdrekenen wil je een boeket uitzoeken voor een klant. Nou! Daar stond ik dan! Als groot ei in Ellen haar winkel. Gelukkig is zij wel ontzettend ervaren en heeft ze mij weer wat handigheidjes bij geleerd! – al lukt het hoofdrekenen nog steeds niet.

Al van jongs af aan staat Ellen tussen de bloemen. Vanaf haar 16e had ze een bijbaantje bij een bloemist en de stap naar het MBO Prinsentuin college in Breda is dan ook zo gemaakt. Hier volgt ze de vierjarige opleiding bloem & design. Na het behalen van haar diploma heeft ze nog bij verschillende bloemisten gewerkt om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Sinds 3 maanden is ze eigenaar van haar eigen bloemen winkel. Hoe gaaf is dat?

Werkte ze eerst vooral uit voerend, In haar eigen winkel is dat natuurlijk wel anders. Om de winkel te kunnen vullen gaat ze langs bij verschillende leveranciers. Om vervolgens watertandend inkopen te doen. Wat zijn er toch veel spullen waar je uit kunt kiezen. In de winkel vind je veel natuurlijke en ruwe materialen terug in potten en manden gecombineerd met glas en gekke vaasjes. Dit zorgt er voor dat er voor iedereen iets leuks tussen staat!

Omdat ik s ’middags met mijn oude buurtjes in hun nieuwe huis had afgesproken.. kon ik natuurlijk niet met lege handen aan komen! Ik heb bloemen uitgezocht en 268 x geprobeerd om er een mooi boeketje van te maken. Maar geen 1 keer zag het er uit als de boeketjes die in de winkel stonden Dus heeft Ellen het van me over genomen en heb ik het ingepakt. Om vervolgens net te doen als of ik héél die bos zelf gemaakt had.

 

Zoals je begrijpt is het goed dat ik zelf niet verder ben gegaan in de bloemen. De bloemen waar ik nu veel mee werk zijn nep en kan ik precies zo buigen als dat ik zelf wil haha al gaat er natuurlijk niks boven een mooie verse bos bloemen in huis! En dankzij Ellen kun je met een bloemen-abonnement wekelijks worden voorzien van zo’n mooie bos! Mocht je een keer in de buurt zijn! Zeker langs komen dus! En wie weet zie ik je daar!

 

Neem een kijkje bij haar op de socials of real life!

Link naar Facebook:
www.facebook.com/Natuurlijk-bloemen-by-Ellen

Link naar instagram:

www.instagram.com/natuurlijkbloemenbyellen

Adres:

Burgemeester Smitsplein 10
4921 ET Made

T. 0162 231 300

Groetjes, Bert-Jan

www.instagram.com/goodstuffby

totop