Jasmin: Vitamine D, Lentegeuren, bloesem!

VITAMINE D, LENTEGEUREN EN BLOESEM IN DE BOMEN…

Hi allemaal,

Terwijl ik begin met typen van deze tekst, schijnt het ochtendzonnetje heerlijk naar binnen op mijn gezicht. Ik kijk naar buiten en zie de bloemknoppen uit de boompjes en plantjes groeien en uitkomen. Lente…heerlijk! De mooiste tijd van het jaar, als je het mij vraagt. En toch zeker als de maand maart al zo vol zit met heerlijke, zonnige dagen als dat we nu al gekregen hebben. Dat belooft wat!

Maar ja, buiten al die vitamine D, heerlijke lentegeuren en bloesem in de bomen moet er ook gewerkt worden natuurlijk. Want ja, helaas…die tuin staat er niet vanzelf zo fraai bij. En aangezien wij nu voor het tweede jaar kunnen genieten van onze tuin, moesten wij ook nog wat plantjes halen om de tuin een beetje af te maken. We kozen er voor om wat meer boompjes aan te schaffen. Op deze manier kleed je de tuin gelijk aan op een sfeervolle manier.

Die schutting is namelijk niet het mooiste van de tuin en door de hoogte in te gaan, breek je dit gelijk. We hebben gekozen voor 3 seringen. In deze boompjes komen (als het goed is ;-)) allemaal paarse bloemen. Aan de andere kant hebben we groenblijvende boompjes geplaatst, met een donkergroen blad. Een mooie basis tussen alle wilde bloemen van de vlinderstruiken en acacia’s.

Ik hou er van als een tuin ook echt een tuin is. Tegenwoordig zie je dat mensen hun hele tuin vol leggen met grijze tegels en hier en daar een bloembak neerzetten en een tuinset en klaar zijn. Dit vind ik zo ongezellig. Een tuin hoort fleurig en groen te zijn. Laat de bijen en vlinders maar komen! En wat ik ook belangrijk vind is dat een tuin voldoende plekjes moet hebben waar je lekker kunt zitten. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben…

Vorig jaar kochten wij de loungeset. Deze is van hout, met warm witte kussens. Niet ideaal natuurlijk, maar wel lekker fris en luchtig. En ik moet zeggen ze zien er na een jaartje nog netjes uit…J Dit jaar liepen we bij de Karwei tegen een zwarte, rotan oor fauteuil. Precies wat ik zocht! Dus die namen we mee en hij staat perfect bij de loungeset. Een heerlijk plekje waar je kunt wegdommelen in het zonnetje. En toevallig liepen we een paar weken geleden tegen een tuinset bij Jysk. Een simpele tafel met een betonlook blad en zwarte stalen poten. Zwarte stalen stoeltjes erbij en voilà!

Beetje bij beetje wordt de tuin steeds meer wat ik in gedachten had. Natuurlijk heeft het hier en daar nog wat aankleding nodig. Maar zoals ik dit ook in huis doe, vind ik dat de aankleding van je tuin een proces moet zijn. Dit moet stap voor stap eigen worden. En zeg nou zelf…het is toch heerlijk om ieder jaar weer lekker bezig te zijn in de tuin en dingen te veranderen?

Maar voorlopig zijn we wel even klaar. Ik plof dus lekker in mijn rotan stoeltje met een lekker drankje en wil jullie een hele mooie lente wensen!

 

 

Zie ik jullie volgende maand weer terug bij weer een nieuwe gastblog? En als je de interieur- en tuinontwikkelingen wilt volgen, dat kan via mijn IG:@jassie_at_home

Lieve groetjes,

 

Jasmin

totop