Anne: Houdt van hout!

Anne houdt van hout in huis, ja dat heb ik wel.

Mijn man is er gek op hout en koos het ene houten meubel na het andere. Af en toe voor het verhuizen en tijdens het kopen van de meubels trapte ik angstig de hout-rem in. Alles zou in 1 keer komen… “We hebben niks samen gezien! Straks hebben we een blokhut! We hebben al een houten vloer!”

Ik vond het doodeng al die verschillende hout kleuren in huis. Want gerookt eiken bij de ene winkel, is niet hetzelfde als gerookt hout bij de ander. Mijn man was echter ervan overtuigt dat alles zou samen komen en mooi zou passen. Ik sprak af en toe mijn veto uit, dat ging gewoon echt niet van hout worden. Maar soms won ik het niet. Zoals het aanrecht blad. Dat wilde ik dus écht niet van hout. Ja het was mooi! Maar niet in mijn huis (dacht ik). Maar iedereen was het met Yoerian eens, dus ik gaf in.

Nog steeds, als ik opnieuw mocht kiezen, nam ik geen houten blad. Maar ik ben er wel happy mee hoor. Het was gewoon een compromis maar geen eerste keus!
Ook de planken aan de keuken wand zijn van eiken hout.


Onze eettafel is van gerookt eiken hout, extra robuust met knoesten en scheuren.

De vloer is van eiken, die zag er niet uit toen we het huis kochten. Die was verkeerd geolied, dus de kruimels gedroogde olie lagen in de v-groef. Daarna kwamen de vorige bewoners met het briljante idee om een grijze verf erover te doen. Zo naar.

Die pakte we als eerste aan toen we hierin trokken.
Dus na schuren en olieën is die weer mooi!
Onze bijzet tafels zijn van teak hout!


Best wel veel hout dus…. maar ik vind het niet te veel! Het geeft een mooie natuurlijk uitstraling, ik hou van structuur, contrast en spelen met materialen in huis. Mooie grof gebreide plaids en ons vloerkleed waar ik helemaal gek op ben. Het leer oogt weer erg strak, ik hou ervan. Het hout is ook erg sprekend, met de scheuren en de knoesten, dus besloot ik de muren vrij rustig te houden, er hangt niet veel aan de muur, geen behang oid. Maar wel de mooie kalkverf!

Hoeveel hout vinden jullie ‘teveel’ hout? Hebben jullie veel hout?

 

Xxx Anne

totop