BJ: Houd van hout

BJ HOUD VAN HOUT!

Want ja ik heb heel wat meters steigerhout in huis verwerkt. Het geeft net even dat extra beetje warmte wat een huis naar mijn idee nodig heeft.

In mijn tijd als verkoper heb ik ontzettend veel Melamine meubelen verkocht. Ken je dat?! Je ziet het ontzettend veel en misschien heb je het zelfs wel in huis. Een voordeel hiervan is het onderhoudt.. Je hoeft er eigenlijk niets aan te doen en het is krasvast. Tot op zekere hoogte natuurlijk want als je wil krijg je alles kapot. Maar ik heb vaak zat met een sleutel op tafels staan krassen om te bewijzen dat ik geen onzin stond te praten. Ik zei er dan wel bij dat wanneer je echt gigantisch druk gaat staan uit oefenen op zo’n tafel (met iets scherps) het dan wél stuk gaat.. want oh oh.. mensen zijn echt geeeehk hoor!
 
Want als ik dan weg was en die mensen waren door gelopen naar de volgende tafel stonden ze daar te krassen en te klagen dat deze tafel niet zo stevig was als die vorige…
NEE DAT KLOPT EI! DEZE TAFEL IS VAN ACACIA HOUT!   En dit is een zachtere  houtsoort die inderdaad  niet tegen die achterlijke fratsen van jou kan!
Wat ik zelf een nadeel van melamine vind is dat het naar mijn idee niet echt leeft. Doordat melamine zo makkelijk schoon te maken is kun je verf en stift er zo vanaf poetsen. Ik vind het juist zo leuk al die vlekken op tafel! Bij mij zitten er verschillende kleuren verf vlekken op het hout.. geel.. wit.. grijs en je kan nog steeds zien dat ik niet heb gewonnen met een potje beerpong. Maar ach.. er zijn ook zo veel leuke gesprekken aan tafel geweest. Ik heb toch het idee dat wanneer je aan een echte houten tafel kletst dit blijft hangen.. en je het bij een melamine of glazen tafel het er zo afveegt. ( of is dat heel raar wat ik nu zeg?! ? )

Ik vind het wel belangrijk om hout te combineren. Je moet nooit te veel van 1 materiaal in huis hebben. Naast een houten eettafel + bank, salontafel en zuil heb ik een hoogglans wit tv meubel en een industriële kast van staal gecombineerd met glas waardoor het hout nog beter uit komt!

Voor wat kies jij?! Melamine? Of echt hout?!

BJ

3 Comments

  1. Mooi artikel, Ayla! Hout maakt het gezellig in huis! 🙂

    Groetjes,
    Marieke van Sukhi.nl

  2. Ik ben tegenwoordig helemaal verliefd op teakhout ? heb thuis dus nu weer allemaal nieuwe meubels in teak , gecombineerd met een olijf kleurige groene muur en een groene bank tegen een kalk kleurige muur… ennnn .. okergele stoelen , als accessoires rood koper … i love it ❤️

  3. Melamine kende ik nog niet, maar hout wordt al veelvuldig gebruikt in het interieur hier!

totop