Nanda: Ik hout van jou

 

Ik hout van jou

 

Hout, wie houdt er niet van? Hout is hét materiaal dat je veel terug ziet komen in vele interieurs en zo ook bij ons. Vele meubels zijn bij ons van hout, in de tuin is mega veel hout terug te zien (daar schreef ik eerder al een blog over) en eikenhout is één van onze favoriete materialen.

 

Ik krijg vaak vragen over onze meubels op de benedenverdieping. De grote eettafel, de salontafel, het dressoir en het kastje in de hal komen allemaal van Pronto wonen (no spon, zelf gelapt haha) en de naam van de lijn waar deze meubels uit komen heet “Cantena”. Echter is dat niet datgene waar ik deze blog aan wil wijden, maar wel iets waar ik heel erg blij mee ben.

Een deel van de meubels hebben we zelf gemaakt, of naja… Wes heeft deze gemaakt. Ik ben niet voor niks de zorg in gegaan, ik kan het gewoonweg niet. We bedenken het samen, zoeken samen de mooiste materialen voor het ontwerp en Wes gaat vervolgens aan de slag. Het badmeubel in de badkamer is zo’n zelf gemaakt pronkstuk, we hadden namelijk een lastige afmeting over in de badkamer waar we een passend meubel wilde hebben en dat moest dan zelf gemaakt worden. Ook in de wc beneden hangt een kastje die we zelf hebben gemaakt en ook de nachtkastjes zijn een eigen ontwerp. Alle ontwerpen zijn uitgevoerd in eikenhout, dit vinden wij een heel mooi materiaal omdat het veel warmte uitstraalt en het mooi bij de vloeren past in ons huis. De eikenpanelen zijn gekocht bij Bouwie in Veen en behandeld met white wash om de gewenste kleureffecten te krijgen.

Zoals algemeen bekend is bij mij houd ik van “weinig poespas”, gewoon een strak meubel zonder grepen en toestanden. Dit zie je dan in onze zelfgemaakte meubels goed terug. De meubels die we gekocht hebben bij Pronto hebben wel allemaal hetzelfde robuuste en stoere greepje, maar dit wilden we niet terug laten komen in de andere meubels.

Het badkamer meubel heeft twee grote lades met een druksysteem, wanneer je tegen de la aandrukt gaat deze open, en wanneer je er een slinger aangeeft gaat hij weer dicht met behulp van soft close, iets wat voor ons heel fijn werkt. In de bovenste lade liggen alle verzorgingsproducten die Wes en ik gebruiken, bij de Ikea hebben we kunststof bakken gekocht waardoor we de la goed kunnen ordenen (want zoals mijn moeder altijd zegt; “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”). In de la daaronder hebben we genoeg ruimte voor alle handdoeken. Zo kunnen we de ruimte in het badmeubel maximaal benutten, ook omdat we nergens in de badkamer meer een andere kast hebben waar we spullen in kunnen stoppen. De spiegellijst van de badkamer hebben we ook zelf gemaakt van hetzelfde eikenhout als de rest van de meubels.

Het kastje in de wc beneden is gewoon een klein kastje met een deurtje, ook weer te openen door middel van het druksysteem. Ik wilde persé een kastje omdat ik geen losse toiletrollen in het toilet wilde en ik het ook prettig vind dat de s.o.s. materialen voor de “vrouwenprobleempjes” netjes achter een deurtje zouden liggen.

 

Als laatste de nachtkastjes, deze zijn als laatste gemaakt omdat we best heel lang getwijfeld hebben over wat we precies wilde qua ontwerp. Eigenlijk gebruiken wij nachtkastjes niet om

spullen in te proppen dus ze hoefden niet groot te zijn, echter was geen nachtkastjes geen optie omdat ik dat te kaal vond. Uiteindelijk hebben we twee hele mooie (vinden we zelf dan ;)), minimalistische nachtkastjes gemaakt met een kleine lade erin voor eventuele spulletjes. De nachtkastjes zijn zwevend wat wij persoonlijk een leuk effect vinden op onze slaapkamer.

Een heel verhaal over onze meubels, maar we zijn er zo ontzettend blij mee. We krijgen er veel complimenten over en ook vaak de vraag waar iets gekocht is. Het is natuurlijk niet leuk om de vraagsteller te moeten teleurstellen dat het van eigen hand en dus niet te koop is maar daarentegen geeft het ook een trots gevoel dat het een eigen ontwerp is. Het is zo prettig om elementen in je huis te kunnen toevoegen die precies jouw smaak zijn en je ideeën om te kunnen zetten in materialen en meubels.

Hebben jullie ook zelfgemaakte meubels in huis? En waar ben je het meest trots op?

 

Liefs Nan

 

www.instagram.com/huisje.in.brabant

totop