Plantenbox van Ambotanic

Ambotanic is opgericht door vier studenten die elkaar in september 2018 gevonden hebben tijdens een minor in Ondernemerschap. We hebben allemaal verschillende achtergronden; Bedrijfskunde, Food Innovation, European Studies en Communication & Multimedia Design. De minor was een buitenkans voor mensen met verschillende school achtergronden om met elkaar in contact te komen. Voor dit schoolproject was het leerdoel om te zien wat er komt kijken bij het starten van het onderneming.

Het Ambotanic team
Wat ons team echter bij elkaar bracht was de motivatie om deze tijd de benutten om ook daadwerkelijk een onderneming te starten. We hadden allemaal de drive om voor onszelf te beginnen, we wisten echter nog niet met wat. Tijdens het proces dat we voor de minor doorlopen kwamen we uit op een gedeelde interesse voor planten. Het was een product waar we allemaal wat mee hadden, daarnaast ondervonden we allemaal hindernissen tijdens het kopen van planten. 

Wij maken het easy voor jou!
Het duurt lang en je moet vaak naar meerdere winkels om de planten te vinden die je wil. Je kunt natuurlijk naar het tuincentrum, maar daar heb je een auto voor nodig, wil je meerdere planten mee kunnen nemen. Online planten bestellen is mogelijk, maar ontzettend duur. Vaak ben je 30 euro voor één kamerplant kwijt. Dan moet je daarna ook nog eens potjes vinden voor je nieuwe planten. Om die planten in leven te houden is ook nog eens een sport, want niet iedere plant komt met verzorgingstips. Wij dachten dat er in dit hele proces veel ruimte was voor verbetering en dus zijn we aan het werk gegaan.

Vier tot vijf planten met bijpassende potjes.
Met onze planten boxen nemen wij het grootste gedeelte van deze pijnpunten bij het kopen van planten weg voor de klant. Als ze bij ons een box bestellen zijn ze er van verzekerd dat ze zonder enige moeite een kamer vol planten hebben. Ze besteden in feite dus het hele koop proces van planten bij ons uit. Onze boxen bevatten een zorgvuldig samengesteld assortiment van 4 tot 5 planten met bijpassende potjes in een bepaalde stijl.

Verzorging maak je daar niet druk over, just read.
Daarnaast komt iedere box met een verzorgingshandleiding en worden ze altijd gratis aan huis geleverd. Op deze manier leveren we voor de klant dus een complete planten sfeer. Een kamerplant is voor de fanaat vaak niet genoeg, de echte planten sfeer komt pas bij meerdere, en met onze boxen maken we het voor de klant makkelijk om deze planten in één keer te kopen.


Urban resort box
Zelf mocht ik een box proberen van de jongens van Ambotanic ik heb gekozen voor Urban Resort. Ik heb advies gevraagd aan Mischa want ik wilde graag onze badkamer aankleden met wat meer groen. Hij gaf aan dat deze box erg goed schikt voor in de badkamer. Ook de Cool Oasis zitten goede badkamerplanten in maar uit dat assortiment heb ik er al een aantal. Ik ben echt blij het de planten staan inmiddels alweer een maand. Ze zijn van goede kwaliteit evenals de mooie potten. Als…inmiddels planten kenner heb ik dat snel genoeg door! Ook is het bedrag van 49,95 super toegankelijk want je zet direct een lekkere sfeer neer met planten die bij elkaar passen!

totop