What about the money. Mee kijken in het huishoudboekje van Marleen!

Deze week in What about the money. Even voorstellen Marleen, 37 jaar en ze woont samen met haar dochter Juul (april 2019) in Enschede. Ze is een bewust alleenstaande moeder. Ze is helaas afgekeurd vanwege haar chronische ziekte, de ziekte van Crohn. Deze maand kijken we mee in haar huishoudboekje, waar doet ze het van?

In komen en uitgaven; lets talk money

Schulden: € 0, oké dit is niet helemaal waar

Netto inkomen:
Salaris: € 1370
Toeslagen: € 667
Kinderbijslag: € 73
Totaal: € 2110

Uitgaven:
Huur: € 566
Gas, water en licht: € 140
verzekering: € 200
Televisie en internet: €88
Mobiel: € 64
Boodschappen: € 240
Interieur: € Eerst veel nu weer minder
Etentjes € 30
Totaal: € 1327

Spaarrekening: € 1000
Schulden: € 0, oké dit is niet helemaal waar. Ik moet mijn moeder nog € 2000 betalen. Ik kocht via marktplaats een auto. En die bleek volledig total loss te zijn. Ik was hoog zwanger en moest dus met stoom en kokend water een andere auto komen! Daar leende ik wat geld bij mijn moeder.

Verdere weetjes over jouw financiën

Ben je tevreden over je inkomen?
Ik had graag wat uurtjes gewerkt, helaas is dit niet mogelijk. Dus met de situatie hoe die nu is ben ik ik tevreden. Mijn IVA uitkering is 75% van mijn laatst verdiende loon. Ik werkte als consulente op een uitzendbureau.

Spaar je?
Ik probeer iedere maand geld opzij te zetten voor onverhoopte uitgaves. Wel spaar ik iedere maand netjes voor mijn dochter.

Besparen doe ik eigenlijk op nietsUitgaves hoef je natuurlijk niet te overleggen? En besparen?
Nee dat klopt, haha. Ik beslis natuurlijk alles zelf. Soms zou het beter zijn voor mij als ik dat zou moeten! Besparen doe ik eigenlijk op niets, eten moet gezond zijn. Ik koop liever goede kleding, dan kleding dat na twee keer wassen al vervormd is. Voor mijn interieur heb ik ook graag mooie items in huis. Dus ik spaar liever ergens voor zodat ik echt iets moois in huis heb.

Heb je een grootste miskoop?
Mijn bank, ik wilde perse een nieuwe bank toen ik hier ging wonen. En ik wilde perse een witte bank. IKEA had dit model toen niet in het wit. Dus heb ik voor mijn huidige bank gekozen. En achteraf een domme keus geweest en spijt van want hij zit niet lekker. Ik had liever de Kivit van IKEA gehad! Baal enorm hiervan.

Wat is je beste aanschaf geweest?
Een vaatwasser. In mijn vorige huizen was er nooit plek voor een vaatwasser en ik haat echt afwassen. Toen ik twee jaar gleden opzoek ging naar een ander huur huis was een van de voorwaarde aan het huis, dat er een vaatwasser in zou passen! En nu in huis staat hij, daar ben ik dol gelukkig mee.

Wil je meer van Marleen zien volg haar dan op Instagram: www.instagram.com/by_marleen Volgende maand weer een what about the money talk!

Volgende maand zal ik zelf in the spotlight staan leer me hier alvast een beetje kennen.
totop