What about the money?! Familie van Hal Insta naam: Huizevanhal

Deze maand gaat met de billen bloot familie van Hal! Ze is al enige tijd actief op Instagram op interieur gebied en hebben ook een kleintje. Een prachtig huis en een kinderkamer waar je U tegen zegt. Benieuwd waar zij het maandelijks van doen?

Vertel eerst eens over jullie zelf wie zijn jullie?


Wij zijn familie van Hal, mijn man en ikzelf en onze zoon van 8 maanden oud. Mijn man en ik zijn beiden 29 jaar oud en wonen in een ‘uitval-dorp’ naast Nijmegen. Ik ben een invorderingsambtenaar voor een grote gemeente en ik werk sinds ik moeder ben geworden 24 uur per week. Voorheen werkte ik 32 uur per week, maar had al voordat onze zoon geboren was besproken dat ik minder zou gaan werken bij terugkomst na mijn verlof!

Money talk!

Ik heb een netto loon van € 1600,- per maand, voor 24 uur per week en ontvang €511,- kinderopvangtoeslag per maand. Onze zoon gaat twee dagen per week naar de kinderdagopvang en 1 dag naar opa&oma.

Tevens maak ik twee keer per jaar gebruik van mijn IKB (individueel keuzebudget) waarin ik mijn vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijke vakantie-uren kan laten uitkeren, dit betreft 17,5% van mijn salaris. Mijn man verdient € 2500,- netto per maand voor 40 uur per week, dit is na aftrek van de lease wagen.

Uitgave:​
Hypotheek/huur € 856,-
Gas water licht € 90,-
​Verzekering € 450,-
Tel internet € 59,-
​Mobiel € 24,-
Boodschappen € 250,- ​
Interieur € 30,-

Overig:
Etentjes € 60,-
​Kleding € 100,-
​Goede doelen€ 10,- (voornamelijk collectes😅)
Lidmaatschappen € 30,-​ 
​​Kinderopvang € 722,-
​Leasen Is al ingehouden op het loon van mijn man

Ik vrees dus voor de WOZ- waarde volgend jaar!

Hoeveel is jullie huis nu waard?


Onze woning (tussenwoning) heeft een woonoppervlak van 147 m2 en een perceeloppervlak van 138 m2. Wij hebben een WOZ- waarde toegekend gekregen van €325.00,- echter is recentelijk een woning qua kenmerken zeer dicht in de buurt komt van onze woning. Verkocht voor een verkoopprijs van 4 ton. Ik vrees dus voor de WOZ- waarde volgend jaar!

Spaarrekening: €12.000,- welke nu aangewend wordt voor de verbouwing op zolder.
Schulden: € 8.000,- Restant studieschuld (En tja officieel gezien is de hypotheek ook een ‘schuld’ maar dit is wel een geoorloofde schuld zolang je hem netjes betaald)

Mijn man heeft een prettig salaris voor het werk wat hij enorm leuk vindt.

Ben je tevreden over je salaris?

Ik ben zeer tevreden over mijn salaris en er zelfs een beetje trots op. Voor de een is het weinig, voor de ander veel. Maar voor mij is het iets waar ik hard voor gewerkt heb om naar toe te komen en zie het dus ook echt als een belo(o)ning.

Mijn man heeft een prettig salaris voor het werk wat hij enorm leuk vindt. Hij verdiende voorheen een hoger salaris maar koos ervoor om werk te doen wat hij oprecht leuk vindt om te doen en daar hoorde dit salaris bij (wat ik nog steeds een top salaris vind btw).Tevens vinden wij plezier in het werk, belangrijker dan het salaris welke daar tegenover staat. Het is natuurlijk wel van belang (er moet natuurlijk wel gewoon brood op de plank komen), maar het moet niet de overhand hebben in een baan.

Sparen jullie? 
Ja wij sparen, nouja.. mijn man spaart. Van mijn inkomsten betalen we het gross aan vaste lasten en de boodschappen e.d.Van het inkomen van mijn man worden de verdere lasten betaald en gaat een groot deel per maand naar de spaarrekening.

Overleg je uitgaves? 
De grote uitgavens bespreken we (bijvoorbeeld aanschaf van een autostoel voor onze zoon, een bad, badkamermeubel, kast e.d.) maar de kleinere uitgavens delen we meer mede en sommige uitgavens bespreken we überhaupt niet (hetgeen wat gewoon nodig is of graag gewild zonder dat het de “hoofdprijs” kost)En tjh mijn verslaving aan caramel frappes van de Mcdonalds bespreken we ook niet;)

Waar bespaar je niet op!?
Ik bespaar niet op boodschappen of kleding voor onze zoon. Ik koop zo nu en dan wel iets wat in de aanbieding is, maar ik ga er maar een enkele keer echt voor naar de winkel. Daarentegen, dat ik niet op het voorgaande bespaar moet ik wel zeggen dat ik “slim” aankopen doe (al zeg ik het zelf..) Ik koop soms tweedehands en ook zeer vaak merkloos of bij goedkope winkelketen.

Grootste duurste miskoop? 
Twee prachtige houten lounge stoelen voor in de tuin. Ze ogen prachtig maar zitten voor geen meter. En mijn degelijke, veel te zware, fiets. Ik had voorheen een goedkoop omafietsje van de Hema (zo’n bouwpakket) maar na ong. 10 jaar was ‘ie toch wel op. Toen maar een dure degelijke fiets aangeschaft, welke veel te zwaar is en daardoor praktisch nooit meer gebruikt wordt.Oh.. en mijn shabbies laarzen die ik nooit draag, ik vind ze veel te lomp staan.. ​


Wat is je beste aanschaf? 
Mijn salontafel van Woood welke ik voor € 23,- heb aangeschaft door korting en kortingsbonnen. Nog steeds trots op. En mijn Goosecraft jasje welke ik al heel wat jaren in gebruik heb, een lekker tijdloos biker jasje.

Super bedankt voor het leuke en openhartige interview Warda! Wil je meer zien van Huizevanhal zien en hun fantastische verbouwing op zolder kijk volg ze op Insta!

Vorige keer deed Marleen een boekje open, lees het interview hier terug!


totop