What about the money: Mee kijken in de financiën van Happy Ayla

Elke maand interview ik iemand van Instagram over hun geld leven. Undercover of met namen erbij de keuze is aan de persoon. Elke laatste vrijdag van de maand staat er een nieuwe: What about the money online! Ik interview een Instagrammer over vragen omtrent geld en komen we meer te weten over iemand hun levensstijl en wijze! Ik zelf vind het heerlijke talk, money talk! Deze week komen we meer te weten over MIJZELF! HAPPY AYLA.

Even voorstellen:

Hi, de meeste die mijn blog lezen kennen mij wel via mijn website of mijn Instagram. Ik ben Ayla en ik ben 29 jaar oud, samenwonend met Martijn waar ik al 15 jaar een relatie mee heb. Onze lieve dochter Anna van 8 maandjes en onze twee katten Snowie en Sunnie. Met zijn alle wonen we in Noord- Holland in een nieuwbouw huis, een rijtjes woning!


Werk en in komen


Ayla werkt sinds kort weer in loondienst bij een kinderdagverblijf voor 3 dagen in de week 25,5 uur. En Martijn werkt als security engineer bij een bank voor 40 uur in de week. In de volksmond heet dit: een legale hacker!

Netto inkomen:
Salaris Ayla: € 1845
Variabel blog inkomen € 175
Salaris Martijn € 2900
Kinderbijslag: € 73
Kinderopvang toeslag € 150
Totaal: € 5143

Uitgaven:
Hypotheek: € 900
Kinderdagverblijf € 228
Benzine € 200
Gas, water en licht: € 120
verzekering: € 350
Televisie en internet: €65
Mobiel: € 87
Boodschappen: € 300
Interieur: € 75
Etentjes € 85
Sport € 35
Kleding € 100
Hulp in huis huishouding € 140
Dierenverzekering pet plan € 35
Overig € 55
Sparen Anna € 100
Totaal: € 2875

Spaarrekening: € 12.500
Schulden: € 0

Lets talk money ; Verdere weetjes over jouw financiën

Jullie hebben beide wel een lekker inkomen zo samen en geen schulden?
Ja, we mogen zeker niet klagen hebben alles goed voor elkaar samen. Dat is ook waar we al die jaren samen naar toe gebouwd hebben. We zijn al heel wat jaar samen en wonen al bijna tien jaar samen. Eerst een particulier huurhuis. En daarna naar een koopwoning we betaalde daar bijna net zoveel huur als hypotheek nu. En schulden zijn we net vanaf, Ayla had een aardige studie schuld die hebben we afgelost. Ayla heeft hier voor als ZPP’er gewerkt in de online marketing maar ook als gastouder, heel divers werk dus! Maar als ZPP’er heb je in je zwangerschap een uitkering van minimum loon en tot Anna 7 maanden was heb ik (bijna) niet gewerkt dus was even stapje terug in uitgaves en inkomsten. Maar zeker waard!

Ik heb zelf aan het einde van de maand nog € 0 over op mijn rekening.

Ben je tevreden over je inkomen en sparen jullie?
We zijn zeker tevreden over ons situatie nu. Ons ultieme droom is wel dat Martijn nog iets meer gaat verdienen en dat ik dan minder of helemaal niet meer ga werken. Als we ooit een tweede wonder mogen krijgen dat ik fulltime mama kan zijn of ieder geval een een stuk minder ga werken. Misschien wil ik wel iets voor mezelf nog hebben maar niet zulke lange dagen.

Qua uitgaves boodschappen is best een okè bedrag toch en een hulp?
Ja en daar zit alles in. Soms kom ik wat hoger uit maar de andere week minder. Ik doe bij de Lidl weekboodschappen en zijn we zo’n € 50 kwijt. Maar op vrijdag doe ik vaak weekendboodschappen zoals een wijntje, chipje, toastje of A-merk boodschappen zoals pindakaas of chips willen we alleen van Calvè of Lays hebben en dan zijn we ongeveer € 20 aan kwijt! Ik vind boodschappen niet erg om te doen en Lidl heeft geen bezorgservice dus gaan we er gewoon heen.

In de online marketing verdiende ik € 150 minder voor een dag meer werk!

En sparen jazeker, als het aan mij ligt niet, ik ben echt mega slecht in sparen. Ik heb zelf aan het einde van de maand nog € 0 over op mijn rekening. Dat vind Martijn soms hinderlijk (terecht) dat ik alles op maak, ik maak dan ook iedere maand standaard € 500 over naar hem anders is het op!? En tja, waaraan? Nu als pedagogisch medewerkster verdien ik meer dan in de online marketing dus dan houd ik waarschijnlijk meer over? In de online marketing verdiende ik € 150 minder voor een dag meer werk!

We sparen elke maand gewoon wat we over hebben en dat maakt Martijn over naar een spaarrekening van ons. En we sparen ook iedere maand € 100 voor Anna. Dus we zijn en zeker wel mee bezig. Ik vind het best best knap van ons want drie jaar geleden dat we ons huis kochten hadden we echt nog maar € 400 over op ons spaarrekening.!

Over een tijdje gaat Martijn kijken of hij ook een dag of dagdeel minder kan werken

Je geeft aan Martijn minder werken?
Ja als dat zich voordoet wilt Marijn ook een dagdeel met Anna doorbrengen. Hij zit nu zelf ook in een banen switch dus wellicht op een ander tijdstip! Hij heeft het wel al aangegeven dat hij dat in de toekomst zou willen.

Wat is je grootste miskoop?
Ik heb weleens hele dure kussens gekocht voor mij doen. Ik vind € 95 voor een kussen best veel en ik had er twee meegenomen ik vind ze totaal niet passen in ons interieur.

Wat is je beste aanschaf?
Poeh, ja eigenlijk zoveel haha maar sinds kort een grotere auto een hyundai matrix een lekkere familie auto. We hadden een Nissan micra niets mis mee maar de kinderwagen paste er niet lekker in. Nu kregen we een goede deal dus lieten we niet voorbij gaan.

Wat maakt jou gelukkig op materialistische basis?
Lastige vraag maar eigenlijk genoeg antwoorden. Ik vind het heerlijk om boodschappen te doen en gewoon te kunnen kopen wat we willen, een goede gevulde koelkast. Van thuis uit hebben we het niet slecht gehad maar moesten wel altijd opletten en ik vind nog steeds cola blikjes in de koelkast een luxe! Of een volle auto tank hahah.

Wil je meer weten of zien van mij volg me op Instagram!

En vind je het super intressting om te lezen vorige maand deed familie van Hal een boekje open!

2 Comments

  1. Denise Smit Home interieurstyling

    Leuk om te lezen! Fijne avond 🤗

totop