whataboutthemoney

What about the money: mee kijken bij mevrouw wiebelkont!

Deze week in de rubriek: what about the mone, Melanie of op Instagram beter bekend als: Mevrouw Wiebelkont. Ze woont samen met haar grote liefde Sergio in een huurhuisje. Met hun twee katten, twee konijnen en hebben paarden die bijna in de achtertuin staan. Ze sparen super hard om dit echt te realiseren een boerderij!

Sergio werkt 40 uur in loondienst en legt de kabels aan voor o.a. Ziggo. Melanie werk 24 uur in de kinderopvang, maar hoop mij in de toekomst volledig te kunnen storten op mijn bedrijf in fotografie en tekst: Mevrouw Wiebelkont!

Netto inkomen
Sergio €1750,- na aftrek auto van de zaak
Melanie €1250,- zonder reiskosten
Totaal: € 3000

Ik genereer extra inkomen met mijn bedrijf, maar betaal mijzelf hiervan nog niet uit. Dit doe ik zodat ik eerst flink kan investeren!

Uitgaven
Huur €610
Gas/licht €90
Water €15
Woonverzekering €18
Zorgverzekering €240 (samen)
Ziggo €51
Mobiel €43 (samen)
Auto €208 (lease)
Motoren €25
Scooter €11
Wegenbelastingen €20
Regionale belasting en afvalstoffenheffing €72
Bril/lenzen €56 (schele ogen haha, ik lease mijn bril zodat ik iedere twee jaar een nieuwe heb en verzekerd ben en daarbij heb ik dure lenzen)
Ik maak altijd potjes voor overige vaste lasten zoals;
Boodschappen €280 (alles wat over is gaat op de spaar erbij)
Dieren €100
Luus €300
Reiskosten €100
Totaal: € 2139,-

Wij hebben een kat met suiker en die moet insuline en speciaal voer, daarbij wordt er ook een deel gespaard voor onvoorziene dierenartskosten. Het Luuspotje (mijn paard heet Luus) is stalling etc. en ook een stukje sparen. Jullie merken wel dat ik potjes leuk vind hé haha. Dat houdt het voor mij overzichtelijk.

Als we het nodig hebben is het met één belletje overgeboekt.

Sparen jullie?
Wij sparen deels bij Sergio zijn tante. Huh, wattes? Ja, je leest het goed. Ik vind het fijn om maandelijks een bedrag weg te zetten dat ik niet kan zien. Dan kom je er ook minder snel aan. Als we het nodig hebben is het met één belletje overgeboekt. Daarnaast spaar ik eigenlijk alles wat er nog over is meteen op een potje: Droomhuis! Ik heb ook nog een potje vakantie, maar meestal gaat dit samen met het potje droomhuis.

Ben je tevreden over jullie salaris?
Ja, absoluut! Als ik zie wat wij over de jaren dat we samen zijn hebben opgebouwd (alweer 10 jaar samen) dan zie ik ons echt zijn gegroeid van kleine puppy’s tot volwassenen die hun eigen boontjes doppen. We hebben altijd alles zelf gedaan en daar ben ik trots op! Natuurlijk is een groter inkomen fijn om wat rianter te leven, maar ik zou dat inkomen vooral op prijs stellen om een huis te kunnen kopen.

Overleg je uitgaven?
Grote uitgaven wel, maar in principe verder niet echt iets. Zolang het niet van mijn potjes afgaat en het past in het plaatje in mijn hoofd vind ik alles best en Sergio gelukkig ook. We delen echt alles samen.

Waar bespaar je niet op?
Eten… zou ik wel moeten doen haha. Wij houden enorm van lekker eten en ik merk wel met deze Corona periode dat we daar echt veel minder aan uitgeven. Uit eten gaan kan nu even niet. Scheelt een heleboel geld nu!

Ik hou echt van koopjes en het is ook nog eens duurzaam.

Wat is je grootste en duurste miskoop?
Hier moet ik echt over nadenken zeg! Ik koop weinig grote, dure dingen. Als ik iets duurs zou willen check ik eerst Marktplaats of de Kringloop. Ik hou echt van koopjes en het is ook nog eens duurzaam.

Wat is je beste aanschaf?
Onze dieren! Echt.. ik ben zo gek op onze beestjes. Eigenlijk hebben we alleen voor onze Vlaamse Reus geld betaald. Zelfs mijn paard heb ik gekregen van de oude eigenaresse. Ik zorgde al twee jaar fulltime voor haar. Het beste wat ik dus heb kunnen aanschaffen zijn de spulletjes voor hen. Zij maken ons gelukkig!


Wil je meer zien van Melanie? Neem een kijkje op haar Instagram!
En als je geen genoeg kunt krijgen van money talk vorige maand vertelde ik zelf over onze financiën!


totop