kabouterpad blog

Kabouterpad in Corona tijd, lekker erop uit!

Een dagje uit wordt op dit moment afgeraden, maar zijn er alternatieven? Wij vinden van wel. Zeker met kleinere kinderen moet je soms even je huis uit. Het strand, het bos en de speeltoestellen in de buurt zijn, als het niet te druk is, ideale oplossingen. Maar met behulp van google, vonden wij een
kabouterpad hier in de buurt en geloof mij, er is er ongetwijfeld ook een bij jou in de buurt!

Emmer Ardennen kabouterpad

Wat is een kabouterpad?


Dit kan per route verschillen. De een wordt onderhouden door Staatsbosbeheer, de ander door vrijwilligers en zelfs door musea. Die bij ons in de buurt ligt in de Emmerdennen en is aangelegd door een vrijwilliger. Zij heeft heel goed nagedacht over de afstand tussen de, te zoeken, paaltjes. Er staan grote houten kabouters onderweg en zelfs met de kinderwagen (we hebben een Joolz Geo 2) is het pad fijn begaanbaar (hoewel er een paar uitdagende hobbels inzitten). Dit pad is dan ook gratis, maar je krijgt dan ook geen kaboutermuts of opdrachten mee. Die mag je als ouder zelf verzinnen. Gelukkig is Thiago , van net 3 jaar, nog dolgelukkig met het rennen van het ene paaltje naar het andere paaltje. Lang leve de zoektocht naar de kabouter.

kabouterpad
Wat kom je allemaal tegen?

Staatsbosbeheer


De kabouterpaden die aangelegd zijn door Staatsbosbeheer hebben een educatief karakter, voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. Dan krijg je een kabouterpakket met bijvoorbeeld een mutsje en opdrachten. (Dit is de aangepaste versie in verband met de corona maatregelen, normaal krijgen de kinderen ook een knapzak en wat lekkers, maar je betaald nu ook minder) Op de website van Staatsbosbeheer kan je zo’n 30 kabouterpaden vinden.

Heerlijk wandelen corona proof

Gesloten?


Google wel even of het kabouterpad waar jij graag naar toe wil open is. Sommige routes zijn namelijk op het moment gesloten. Deze kaboutertjes hebben helaas door Corona even vrij. Een mooie wandeling door het bos blijft dan ook nog steeds een goede optie. In veel bossen zijn er de afgelopen
tijd klim- en klauter routes, avonturenpadden en speelplekken aangelegd, die zijn natuurlijk ook zeker de moeite waard. Als je de term speelbos, natuurspeeltuin of natuurspeelplaats Googlet dan kan je
ze vinden. Wederom wel even checken of ze nu open zijn.
Veel plezier! Wil je meer leuke tips lezen check het account van Shanne!

totop