Francisca: Ga ik mijn interieur omgooien of niet?

De trends van 2018: ga ik mijn interieur omgooien of niet?

 

Daar zit ik dan met mijn goede gedrag… en mijn lichte Scandinavische interieur, waar ik nog heel blij van word!

Als ik de trends van 2018 op het 1e gezicht bekijk, dan mag ik zelf wel het een en ander veranderen thuis. Het mag vernieuwender, spannender, kleurrijker, speelser en gedurfder!

Bron: Printest

Gelukkig bepaal ik altijd nog zelf hoe mijn thuis eruit ziet, en waar ik me lekker bij voel. Toch vind ik het wel heel leuk om me te laten inspireren, om te kijken welke nieuwe trends mijn nieuwsgierigheid wekken en hoe ik deze toch ik mijn interieur kan verwerken. En toch bij mezelf te blijven. Leuke uitdaging! Daarnaast kom ik er al lezend achter dat ik sommige elementen (zoals materialen en aankleding) al in mijn interieur heb en, nog leuker: dat ze ‘mogen’ blijven volgens de trends van 2018!

Voor deze blog heb ik me laten inspireren door verschillende sites en ben in een aantal woonwinkels geweest. Het viel me op dat de grote lijnen hetzelfde zijn, hier komen ze:

● Geometrische vormen en typografie.

Hiermee kan je groot uitpakken, op de muur met verf of behang. Als je het subtieler wil houden dan kan het in de vorm van een dekbed of vloerkleed. Typografie blijft, zoals in 2017. Dus de teksten hoeven zeker nog niet de deur uit! De gallerywall mag nu XL, dus heb je er 1, dan kun je deze eenvoudig uitbreiden met mooie posters, prints en teksten!

● Colorblocking.

Dit is voor de durfals, bijvoorbeeld in de vorm van grote kleurvlakken op de muur. Als je het subtiel wil laten terugkomen, dan bestaan er ook stoelen en kussens die hieraan voldoen. Wil je opvallend, gebruik dan contrasterende kleuren. Wil je een rustiger geheel gebruik dan ton sur ton. Wil je het slim spelen, dan kun je colorblocking combineren met geometrische vormen!

● Exotisch interieur.

Franjes, kleurige stoffen en feestelijke materialen: je mag er flink mee uitpakken! Niks is te gek, the sky is the limit.

 

Bron: Printest

● Veel planten.

Jippieieieie!! Hier maak je mij dus echt blij mee. In elke ruimte van mijn huis staan namelijk planten voor het natuurlijke en vrije gevoel. Ik vind ze echt onmisbaar in mijn interieur.

● Veel hout.

Nog eens jippieieieie!!! Hout staat voor gezelligheid en sfeer. Dat komt mooi uit met mijn underlaymentwall, houten salontafel, vloer, keukenkastjes, eettafel en hangstoel!

● Mermaid tegel.

Deze bijzondere tegel blijkt de witte strakke tegel te vervangen. Zelf vind ik hem prachtig, maar ga niet direct mijn badkamer veranderen 🙂

  

Bron: Printest

● Holographic, metallic, spark & glitter.

Mensen die houden van een wat futuristisch interieur, kunnen hierin losgaan!

● Materialen: de natuur staat hierbij centraal.

Rotan meubels, verlichting en accessoires. Je kunt goed een combinatie maken met chique stoffen zoals fluweel en zijde.

● Kleur.

Iedereen weet inmiddels wel dat Heart Wood van Flexa is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2018. Daarnaast wordt donkerbruin het nieuwe zwart en passen kleuren als warm rood, mosgroen, aubergine paars, zacht roze en pasteltinten goed in het kleurenpalet van 2018.

Bron: Printest

Nu ik helemaal op de hoogte ben van de nieuwe trends, ga ik mijn huis helemaal veranderen? Het antwoord is nee, ik blijf vooral bij mijzelf. Wel kijk ik welke trends mij aantrekken (een aantal vallen sowieso af) en kijk ik of ik kleine aanpassingen kan doen en een verfje op de muur is zo gebeurd! Toevallig (en dit was voordat ik me in de trends verdiepte!), heb ik in de kerstvakantie in de babykamer bijvoorbeeld een grote cirkel geverfd op de muur. Geometrische vorm, check haha!

Veel plezier allemaal, mocht je al ideeën hebben voor je interieur!

 

Wil je meer zien van Francisa: Bekijk haar instagram

totop