Fleur: DIY nonchalante vlaggenlijn

Onder het mom van: “het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen”

Ging ik aan de slag. Je ziet ze regelmatig op Instagram voorbij komen, een DIY nonchalante vlaggenlijn. En dat zonder naaimachine, hoe makkelijk kan het zijn? Het leuke is nog, je kan het zo gek niet bedenken want de stofjes, kleuren, prints, vormen en de lengte van de vlaggenlijn kan je zelf bepalen. Van zoiets simpels, kan ik nou dol gelukkig worden. Lees hier de werkbeschrijving hoe je de vlaggenlijn maakt.

 

DIY nonchalante vlaggenlijn is overal leuk

De vlaggenlijn is leuk voor in de tuin, in de woonkamer, slaapkamer of op een kinderkamer, als feestversiering op een bruiloft of verjaardag, het kan en past overal. Zeker in de lente en zomer periode, nu alles weer lekker fris, luchtig en nonchalant mag zijn. Als je van DIY hou lees vooral deze hoe je behangt op een MDF plaat!

Wat heb je nodig:
*Stof
*Touw
*Meetlint
*Potlood
*Schaar
*Textiel lijm

De stappen die je moet doen voor de DIY nonchalante vlaggenlijn

1. Ik gebruikte een wit katoenen ledikant laken van mijn jongste dochter, ik vind het leuk om oude en gebruikte spullen een nieuw leven in te blazen. Je kan natuurlijk ook naar een winkel in de buurt gaan die stofjes in leuke kleuren of met toffe prints naar jouw zin verkoopt. Bepaal hoe groot je de vlaggetjes wilt hebben. Ik heb gekozen voor rechthoekige vlaggetjes van 13 cm x 30 cm. Houd er wel rekening mee dat er nog ongeveer twee centimeter afgaat vanwege de plakrand. Meet dit formaat uit op de stof en trek lijnen met het potlood en meetlint of teken een patroon uit op bijvoorbeeld een stuk karton die je telkens opnieuw kan gebruiken.

2Knip de rechthoekige vlaggetjes vervolgens uit. Ik vond het handig om de stof strak te trekken, zo kon ik het makkelijk knippen. Het fijne is, we gaan voor een nonchalante vlaggenlijn, dus niet alle vlaggetjes hoeven precies even groot of perfect te zijn.

 

3. Bepaal hoe lang je de vlaggenlijn wilt maken, knip het touw op maat en maak een lus waaraan je de vlaggenlijn kan ophangen. Je kan de lengte van de vlaggenlijn zelf bepalen, houd er wel rekening mee dat je voldoende vlaggetjes knipt. De eerste en de laatste vlag lijmde ik 30 cm vanaf de lus.

4. Nu is het tijd om de vlaggen lijmen. Ik gebruikte textiellijm van de HEMA, maar dit kan ook willekeurig ander merk zijn, of bijvoorbeeld secondelijm. Breng ongeveer 2 centimeter vanaf de bovenkant een dun lijntje textiellijm aan, leg het touw in het midden van de stof en de lijm en vouwdubbel. Druk de vouwlijn vervolgens goed aan en herhaal deze stap opnieuw. Tussen de vlaggen heb ik een ruimte van 10 centimeter vrijgehouden.


5. Hang de vlaggenlijn op, bewonder en vier het leven. 😉

 

Vergeet je mij niet te taggen als je dit DIY project hebt gemaakt? Dan deel ik je foto in mijn story of op mijn feed op Instagram. Ik ben erg benieuwd naar jouw resultaat!

Liefs, Fleur

totop