DIY klok met leren riem

DIY: klok met leren riem

Hi, leuk dat je op de blog terecht komt voor een DIY vandaag ik ga je uitleggen hoe je een klok met leren riem maakt, simpel en makkelijk. Mijn naam is Shannen en ik vind het altijd enorm leuk om zelf dingen te maken en terug te laten komen in je eigen interieur. Deze DIY was mijn allereerste voor ins ons huis en ze hangen er nog altijd. Het blijft iets origineels dus erg leuk. Ga jij er ook mee aan de slag, ik ben benieuwd!

Benodigdheden klok met leren riem


 – Klok met een holle binnenkant (ik heb klok bondis van ikea gebruikt)  
– 2 riemen in kleur naar keuze 
– 2 schroeven  
– Schroefboormachine 

Stappenplan voor het maken van de klok met leren riem

Stap 1: Zorg ervoor dat je een klok hebt met een holle binnenkant en brede rand. Deze brede rand heb je nodig om de riemen er omheen te kunnen leggen. En een holle binnenkant zorgt ervoor dat je de schroeven kwijt kunt en niet door bijvoorbeeld de klok heen moet boren!

Stap 2: Pak twee riemen van de grootste maat en maak deze aan beide uiteinde aan elkaar vast met de gespen en creëer een rondje.

Stap 3: Leg de riemen nu in een rondje neer en leg de klok aan de onderkant er in. Let op dat je de gespen ook zo neerlegt hoe jij het mooi vind.

Stap 4: Leg de riemen strak om de onderkant van de klok heen en boor dan aan bij de zijden van de klok een schroef in de klok. Nu zit de riem vast!
Tip: Je kan de klok ook vervangen door bijvoorbeeld een spiegel met een holle binnenkant.  

Ik hoop dat je deze DIY leuk vond om te lezen en er natuurlijk zelf mee aan de slag gaat. Als je Instagram hebt en de klok hebt gemaakt vergeet je mij niet te taggen? www.instagram.com/huisnummer19

Dol op DIY kijk deze blog dan even! Hoe maak je het gezellig met behang zonder om de muur te smeren!

totop