puckababy slaapzak

Mijn ervaring met een inbakerslaapzak van Puckababy

Toen ik postte over een inbakerslaapzak van Puckababy, kreeg ik enorm veel vragen in mijn inbox op Instagram. Met vragen zoals: over de keuze van een Puckababy inbaker slaapzakje. Waarom deze en geen ander en waarom nu Anna drie maanden is geweest de keuze voor een newborn slaapzak van Puckababy. Benieuwd naar de antwoorden, lees verder!

Waarom de keuze van een inbaker slaapzak van Puckababy?


Toen Anna ongeveer een maand oud was begon ze ’s nachts echt kreun geluiden te maken en heel onrustig te slapen na haar nachtvoeding van 03:00. Wat niet echt bevorderlijk was voor onze nachtrust. Ik heb een app groep samen met Michelle en Nanda we schelen maar een aantal dagen met zijn drieën. En hier praten we over mom-life dingen;). Ik vroeg naar tips en toen gaf Nanda aan probeer eens een inbakerslaapzakje. Ik wilde er eerst niet aan geloven omdat het naar mijn idee er ‘zielig’ uit ziet. Maar wat een verrijking!

Het gebruik van de inbakerslaapzak van Puckababy!


Na de eerste nacht merken wij al direct verschil, Anna sliep als een roos. Het slaapzakje doet zijn werk zeer goed. Het geeft je kindje een geborgen gevoel alsof zij bij mama of papa ligt. Anna slaapt na aantal weken nog steeds prima en zelfs door nu. Ik heb het idee dat dit zeker komt door het slaapzakje van Puckababy.

Lekker slapen, links de newborn rechts de mini.

Waarom een Puckababy?


Ik wilde eerst een ander merk inbakerslaapzak bestellen maar Nanda gaf een Puckababy als tip! Vanwege de ‘vrijheid’ die ze in het slaapzakje hebben met hun armpjes. Ze liggen wel ingebakerd maar hun armen langs hun lichaam met bewegingsruimte erin. Dit geeft mij als mama zijnde een goed gevoel!


Eerst de piep en daarna de mini normaal gesproken!


De inbakerslaapzak van Puckababy gaat op leeftijd. De piep is van 0-3 maanden en de mini is van 0-6 maanden. Nu werd er scherp opgemerkt op Instagram dat ik ook een Puckababy newnorn in huis heb. Dit omdat Anna met haar bijdehante 14 weken al kan omdraaien! Daarom heb ik beide in huis de newborn en de mini. We gebruiken nu ook veelal de mini om in slaap te komen en daarna haar armen los te ritsen! Je kan namelijk bij de mini de armpjes eruit halen als en als een normale slaapzak gebruiken. Als je baby kan omrollen wordt er geadviseerd geen inbaker slaapzak meer te gebruiken. Daarom oefenen we de mini erbij! En dit gaat echt perfect. Maar ook de newborn is zeker een aanrader vanwege de ideale aansluiting en pasvorm die de slaapzak heeft. Wat echt ideaal is bij het newborn slaapzakje dat bij de handjes een opgevouwen stuk zit en dit zacht is voor de nacht. Anna wil nog weleens wrijven in haar gezicht en gaat nu krasloos door het leven, haha!

Voor ons de uitkomst tegen slapeloze nachten!


De Puckababy slaapzakken zijn voor ons echt een uitkomst en geeft ons en Anna veel betere nachten. Heel erg dankbaar hiervoor! Heb je meer vragen over de Puckababy stel ze gerust hieronder!

Nog meer interessante artikel lezen? Kijk hier mijn review over de TrippTrapp stoel van Stokke.

totop