DIY: MDF plaat behangen met muralswallpaper!

Super leuk dat je mee leest in mijn blog over hoe je een MDF plaat behangen moet! Eigenlijk is het zo gedaan maar je moet even de juiste spullen hebben en wat geduld. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je te werk moet gaan om de MDF plaat te behangen.

Waarom een MDF plaat? Wij vinden behangen toch wel een dingetje in huis. Het zit zo definitief op je muur. Terwijl alles pas lees; nu net twee jaar strak geschilderd is. Wij zochten dus voor op de baby kamer een andere oplossing om toch een mooi printje te hebben. Maar daar ging het al de mist in…. ”wij zochten” haha. Wij: Martijn en ik keken samen op de website van MuralsWallpaper ze hebben zo ontiegelijk groot en mooi aanbod. Ik wilde natuurlijk iets met groen en roze. En me vriend wilde eigenlijk zo zoet en roze roze mogelijk, wie zit erop een roze wolk?

Hier gingen we niet uit komen. Toen kwam mijn vriend met het geniale idee dat een MDF plaat twee kanten heeft! We hoeven dus helemaal niet te kiezen we behangen de MDF plaat gewoon aan twee kanten. En kunnen zo ook heel makkelijk de MDF plaat opdraaien om een heel ander sfeertje neer te zetten in de baby kamer (Ja, schat ik noem je geniaal šŸ˜‰

Benodigdheden:
1. MDF plaat
2. Behang
3. Behanglijm
3. Witte grondverf speciaal voor MDF waterbasis
4. Behang spatel en verf roller
5. Scherp mesje

Stap 1: Kies je behang uit. Wij hebben in samenwerking met Muralwallpaper twee soorten behang uit mogen kiezen deze zijn het geworden: Groen leafs met roze en de roze roze met sterren. Wat heel veel gedoe scheelt en wat heel easy is bij Muralwallpapers je kiest je behang uit voert de maten in die je nodig hebt voor je muur of in dit geval MDF plaat en je krijgt het speciaal op maat gemaakt thuis gestuurd!

Stap 2: Koop je MDF plaat bij de bouw markt in gewenste hoogte wij hadden een weekend een busje gehuurd om de meubels voor de kinderkamer op te halen. En kozen daardoor voor een plaat van 215H x 106B anders lastig te vervoeren! Als je toch in de bouwmarkt bent kijk gelijk even op het benodigdheden lijstje wat je nog niet in huis hebt. Haal gelijk de grondverf en behanglijm!

Stap 3: Als je de MDF plaat in huis hebt dan zet je de kant die je wilt behangen of beide kanten in de grondverf. Ook ze zijkanten goed meenemen en onder en boven kant.

Stap 4: Als de grondverf is aangebracht en goed gedroogd is kan je beginnen met het behang. Indien nodig het behang op de MDF plaat leggen en aan beide kanten ruimschoots overhouden en afknippen zorg dat je niet teveel en ook niet te weinig speling hebt aan beide zijdes. Maar genoeg ‘vlees’ hebt om te schuiven. Bij Muralwallpapers hoef je dit niet te doen dan krijg je het behang op maat binnen.

Stap 5: Rol de MDF plaat in met behanglijm wij kozen zelf voor kant en klare behang lijm en gebruikte een verfroller dit smeer lekker makkelijk!

Stap 6: Pak direct het behang en plak dit op de MDF plaat. Nu merk je waarom je meer vlees aan beide kanten nodig hebt. Je wilt het zo recht mogelijk plakken. Vaak afhankelijk van de grootte van de MDF plaat heb je twee banen behang nodig. Plak deze direct er tegen aan. Gebruik na het plakken ook de naden roller om het zo goed mogelijk af te werken.

Stap 7. Goed laten drogen vaak word dit aangegeven op de verpakking van je behanglijm.

Stap 8: Als je plaat goed gedroogd is loop alle hoeken even na om te kijken of alles goed vast zit. Indien nodig smeer wat hoekjes even bij met lijm. Snij met een uber scherp mesje langs de kanten het restant behang af. LET OP doe dit als het echt heel droog is anders scheurt je behang in!

Stap 9: Herhaal de stappen voor de andere kant. Of tadaaaĆ  zet hem rechtop tegen de gewenste muur!

Ga jij nu ook aan de slag? Laat het weten hieronder of show het op Instagram. Mij kan je vinden op www.instagram.com/Happy__Ayla voor meer interieur inspiratie!

Hou je van DIY? Bekijk deze blog hoe je een nonchalante vlaggen lijn maakt.

totop