Raamdecoratie maakt je interieur perfect af

Shop de perfecte raamdecoratie om je interieur helemaal af te maken
Een nieuw interieur is op z’n tijd leuk en verfrissend. Maar er komt zo veel bij kijken, dat je soms wel eens iets over het hoofd ziet. Heb je al gedacht aan raamdecoratie? Ja, het is belangrijker dan je denkt! Door sommige interieurfreaks wordt zelfs beweerd dat raamdecoratie dé sfeerbepaler van een woning is. In dit artikel vind je redenen waarom het belangrijk is dat je een goede keuze maakt voor je raamdecoratie.

Sfeermakers
Hoewel gordijnen natuurlijk functioneel zijn, zijn het ook echte sfeermakers. Kale ramen geven een kille sfeer, terwijl raamdecoratie een warme toon kan geven en een echte toevoeging kan zijn. Jaloezieen hout zijn hier heel geschikt voor. Met hout breng je sfeer in je huis, daarnaast kan de lichtinval van je jaloezieën ook veel doen voor de uitstraling. Een alternatief zijn goedkope rolgordijnen, die in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn. Kies hierbij voor een warme, donkere kleur om voor een zacht prijsje meer sfeer te creëren.

Verduisterend en isolerend
Je keuze in raamdecoratie kan per ruimte verschillen. Zo wil je in je woonkamer een sfeermaker, die overdag wel voldoende lichtinval biedt. Hiervoor zijn de houten jaloezieën heel geschikt. In je slaapkamer wil je juist een verduisterend gordijn. In dit geval zijn plisségordijnen een goede optie. Met de honingraatstructuur in de stof, is de stof zowel verduisterd als isolerend. Hierdoor heb je weinig geluiden van buitenaf én blijft het in de winter binnen lekker warm in zomers lekker koel!

Plissé voor de kinderkamer
Ook voor de kinderkamer zijn plisségordijnen perfect. Ga voor een plisségordijn met een verduisterende stof! Een plisségordijn met een verduisterende stof isoleert namelijk extra goed  en is daarnaast heel functioneel. Zo kun je met het top down bottom up systeem het gordijn aan twee kanten bedienen. Overdag plaats je het gordijn midden op het raam zodat directe inkijk vermeden wordt, maar je wel lichtinval behoudt! Heel handig dus!

Met welke raamdecoratie maak jij je interieur af? 

Hier lees je een artikel of een plat dak of lichtkoepel kijk welke raamdecoratie hierbij het best past:
www.happyayla.nl/plat-dak-5-redenen-om-een-lichtkoepel-te-nemen

totop