Plat dak? 5 redenen om een lichtkoepel te nemen

Een plat dak heeft de nodige voordelen
Veel mensen denken in eerste instantie dat een plat dak vooral veel nadelen heeft. Is een plat dak immers geen directe sollicitatie naar lekkages en vochtoverlast in jouw woning? Nee, gelukkig niet. Tegenwoordig kunnen ook platte daken uitstekend waterdicht gemaakt worden.

Verder heeft een plat dak als voordeel dat in de kamer eronder alle ruimte benut kan worden. Bij een puntdak treedt er veel ruimteverlies op door de schuine daken. En ten slotte heeft een plat dak al voordeel dat je daarop prima een lichtkoepel kunt monteren. Op een schuin dak is dat lastiger. En… er zijn genoeg redenen om een lichtkoepel of lichtstraat in het platte dak te monteren. Hieronder een overzicht van de top vijf argumenten voor het nemen van een lichtkoepel.

  

1. Veel meer lichtinval

De naam lichtkoepel is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Het belangrijkste doel van een lichtkoepel is namelijk zorgen voor meer lichtinval in de ruimte eronder. Met een lichtkoepel maak je optimaal gebruik van het daglicht. Een lichtkoepel zorgt voor 30 tot 50 procent meer lichtinval dan een venster of raam dat dezelfde omvang heeft. En dat scheelt flink op de energierekening, want de lamp hoeft minder vaak aan. En bij zonnig weer ’s winter haal je voordelig meer warmte in huis.

2. Veel keuze aan soorten lichtkoepels


Lichtkoepels zijn in allerlei soorten, maten en stijlen verkrijgbaar. Van simpel en basic tot uitermate luxe en groot. Zo kun je kiezen uit lichtkoepels met ventilatie, lichtkoepels die je open kunt klappen, koepels met elektrische afstandsbediening en natuurlijk lichtkoepels in allerlei kleuren en varianten.

3. Goede isolatie

Tegenwoordig zijn lichtkoepels van een dusdanig hoge kwaliteit dat ze zowel warmte goed isoleren, als geluiden van binnen en buiten. Stel dat het regent, dan zijn de betere lichtkoepels en lichtstralen zo gemaakt, dat deze het geluid van de regen deels absorberen.

4. Verkoeling in de zomer

Er bestaan uiteenlopende soorten lichtkoepels. Zoals lichtkoepels die vast gemonteerd zitten, maar ook lichtkoepels die je open kunt zetten, net als bij een raam. Dat laatste is ideaal tijdens een bovengemiddeld warme zomer. Door de lichtkoepel open te klappen, haal je op een snelle manier lekker veel frisse lucht in huis en koelt het binnen sneller af. Dat is uiteraard erg comfortabel, met name als je geen airco in de woning hebt.

5. Luxueuze uitstraling van lichtkoepels en lichtstraten

Lichtkoepels en lichtstraten geven jouw woning een moderne en luxueuze uitstraling. En verder vergroten ze tegelijk ook het zicht naar boven toe. Je kunt door een lichtkoepel genieten van fraaie wolkendekken, een strakblauwe luchten en natuurlijk van de lekkere warme zon!

Heb jij een plat dak? Of een punt huis 😉 ?

2 Comments

  1. Ik heb daar nog nooit aan gedacht maar na deze blog te lezen, ga ik het toch serieus overwegen!

    Groetjes,
    Eline van Sukhi.nl

totop