Gastblog Michelle: IKEA keuken ervaring!

Toen wij ons huis kochten, wisten we eigenlijk al een beetje hoe we de keuken wilde hebben. Hoogglans wit en een donker blad! Het liefst wilde we greep-loos hebben omdat we dit in ons vorige appartement ook hadden en dit toch wel strak vonden. We hebben bij verschillende keukenzaken bezocht en zagen overal wel een beetje van wat we in gedachte hadden. Alleen de prijzen, sommige waren zo duur. Mijn IKEA keuken ervaring deel ik hier.

Onze wensen voor een IKEA keuken

Voor kwaliteit wil ik best betalen maar er zaten aardige verschillen qua prijs in. Wij hadden van sommige gehoord dat de keukens van IKEA een prima kwaliteit hebben en ook nog eens goede garanties! Dus op naar de IKEA! Hoogglans wit en een beton look blad waar ik dus echt mega blij mee ben! Een afspraak gemaakt om een tekening van de keuken te maken ”wat je trouwens ook zelf heel makkelijk online kunt doen”.

Helemaal naar onze wensen ingedeeld qua opbergruimte en kastjes. Ik had zelf wel een voorkeur voor veel opbergruimte, want ik haat rommel. En hierdoor kunnen wij alles goed opbergen.

 

De indeling wisten we!

We wilden ook graag één lang gedeelte waar de vaatwasser, spoelbak en inductie kookplaat in kwamen.
Wij hebben voor inductie gekozen omdat het handig in gebruik is. Hiervoor hadden we gas en daar was ik zelf niet zo tevreden over. Rot om schoon te maken en ik ben toch niet zo’n keuken Princes.

Dus een inductie kookplaat is prima! Aan de andere kant hebben we een kast met koelkast, vriezer en combi oven/magnetron. We hebben voor één smalle bovenkast gekozen wat ik heel fijn vind voor de glazen en kopjes. Eigenlijk heb ik nergens spijt van. Ben blij met hoe de keuken nu is en hij past bij de rest van het huis!

Wel hebben wij ervoor gekozen om een quooker aan te schaffen, echt ideaal! Ik zou echt niet meer zonder kunnen. Het is zo makkelijk met aardappels, rijst, pasta om snel gaar te koken. Deze hebben we wel via een keukenzaak besteld en is door mijn vader erin geplaatst. Hij heeft samen met mijn twee ooms de keuken helemaal geplaatst, echt top.

Onze IKEA keuken ervaring

Het enige wat jammer is dat IKEA geen greep-loos fronten in hoogglans had. Ach wie weet in de toekomst. Want het handige is dat je alle frontjes kunt wisselen! Ook heel handig mocht er een deurtje of la beschadigen, haha. Verder zijn we zeer tevreden met onze aankoop en zit er inmiddels alweer vier jaar in.

  

Wil je meer zien van Michelle?
Neem een kijkje op haar  instagram.

www.instagram.com/mich_wonen

2 Comments

  1. Wil

    Hoi hoi heb jij de qooker in een kastje of een kastje met laden erin??

    • Ayla

      Hi, Willeke. Wij hebben de qooker in een blok met 2 lades maar de onderste lade aan de onderkant een uitsparing gemaakt zo licht de qooker deels op de grond! En verliezen we geen ruimte!

totop