Gastblog Beau: My kitchen is for dancing

My kitchen is for dancing…

Ik heb in paniek Roderick gebeld om te vertellen dat het verkeerde keukenblad geleverd was. Het is donker bruin…zei ik! De keuken man was binnen no time bij ons met de keramiek sample die wij uitgekozen hadden: de kleur van de sample en de geleverde keukenblad waren exact het zelfde .
In een andere ruimte leek het mat zwart maar niet in de ruimte waar de keuken geplaatst werd. Ik moest er sinds dien aan wennen en terug denken waarom ik de sample nooit mee naar huis had meegenomen om
de kleur toch beter te kunnen zien…

 

 

 

  

 

Na ongeveer 5 keukenboeren te hebben bezocht en een aantal hele mooie zonnige zaterdagen (The Worst Scenario) gemist te hebben kan ik me nu voorstellen waarom we ‘doe maar wat’ mentaliteit hebben gehad:
een hoog glans witte keuken met een zwart blad… Omdat het niet zo makkelijk is als het lijkt! Ik kan het eigenlijk vergelijken met een cruise vakantie: wanneer je er aan begint, moet je zo veel ‘verplichte’

keuzes maken dat je niet meer weet waar je aan begint en de prijs die er bij hoort is meestal niet gebudgetteerd…

 

Het fenomeen ‘tijdeloze keuken’ bestaat alleen als je geen Pinterest en Instagram account hebt. Wanneer ik een zwart kookeiland met houten accenten zie, smelt mijn hart! Of een totale matte witte – het liefst met een wijnkoelkast er bij.
Wat vinden jullie van een kookeiland dat gemaakt is van 2 antieke dressoirs? Ja, ik ben het met jullie eens – een keuken waar je in eerste instantie niet aan gedacht hebt zou “The One” kunnen zijn.

Let’s talk about apparaten: Ik heb 3 ovens: een Gewone-, een Magnetron-oven combi en een stoomoven. Ik bak heel graag en wanneer ik er weer zin heb, wil ik dan alles tegelijk! Stoomoven is meer mannengericht somehow.
Roderick beloofde om heerlijke gerechten te maken en wat ik nu meestal krijg: Schat, waar heb je zin in vanavond als het al 19:00 uur is! Een koffie machine werd niet aangeraden dit in verband met het onderhoud,
maar een Nespresso machine iedere keer uit de kast halen er weer in stoppen kost ook niet minder tijd. Ik zou zeggen: gewoon doen!

 

    

 

 

Voor een gezellige keuken vind ik planten onmisbaar. Ik heb een XXL Monstera Deliciosa en word er blij van wanneer ik aan het koken ben. Daarnaast leuke rieten/rotan mandjes op de kookeiland maken de keuken ook warmer.
Keukens zijn niet meer alleen functioneel maar ook een sfeermaker en verlengstukken van het interieur.

Wanneer er een nieuwe keuken moet komen, zou ik meer rekening houden met mijn interieur en wat ik zelf echt belangrijk vind in de keuken. En als je het belangrijk vindt om er in te dansen, doe dat dan,

maar niet vergeten om de kleur van het keukenblad goed te checken!

 

Much loves,

Beau

 

 

Wil je meer zien van Beau?

Neem een kijkje op haar instagram.

 

www.instagram.com/beauinsideout

 

2 Comments

  1. Maar ik vind het er wel mooi uit zien! Alleen ben je er nu zelf happy mee of helemaal niet?

totop