Shutters in de baby slaapkamer bij Stephanie

Voor de babykamer waren we op zoek naar leuke, neutrale maar vooral praktische raambekleding. Dus vergeleken we verschillende raamdecoratie en kwamen we al snel uit bij shutters. Ik ben nogal veranderlijk als het weer en als ik over een jaar denk, ik wil totaal wat anders. Dan heb ik geen zin om weer wat anders voor de ramen te hangen. Shutters zijn duurzaam en mooi die koop je voor langere tijd. Ook hebben wij een kamertje op het zuiden en zochten we iets wat een groot deel van de warmte buiten kan houden! Shutter zijn daar de perfecte oplossing voor.

Waarom shutters?


Onze buren hebben hun slaapkamer ook aan de voorkant en die hebben shutters, we hadden hun nog nooit horen klagen over de warmte dus om deze reden leek ons dit een logische oplossing. Hiervoor was de babykamer een hobbykamer met goedkope verduisterende rolgordijntjes van de IKEA, deze trokken juist warmte aan de zorgde ervoor dat we een thuissauna hadden zonder extra stroomkosten.  

Sfeervol en duurzaam


Eenmaal besloten om voor de shutters te gaan, wilde ik graag houten shutters. Dit omdat ik hout een veel mooier en duurzamer product vind dan plastic of aluminium. Hout blijft in mijn optiek langer mooi, is er in veel verschillende kleuren en is er in bredere varianten te verkrijgen dan plastic en aluminium. Na even op Google gezocht te hebben naar houten shutters zijn we uiteindelijk uitgekomen bij een online winkel. 


Holy, ik heb ze zelf opgehangen!


Vervolgens heb ik hoogzwanger (39 weken) de shutters zelf opgehangen en ik was nog nooit zo trots geweest. Nu ruim 4 maanden later zijn we nog steeds heel erg blij met deze keuze. Ze hebben zeker enige warmte buiten gehouden deze zomer, ze sluiten goed licht af en zien er mooi en strak uit. Het enige nadeel dat ik tot nu toe heb ondervonden is dat het lastig is om leuke spulletjes in de vensterbank te zetten, omdat de shutters op de vensterbank komen kan ik alleen hele smalle spulletjes neerzetten en moet ik altijd de shutters langs de spullen begeleiden, maar dat zou je met ieder soort rol gordijn hebben.  

Wij zijn heel erg tevreden, we want more!


We zijn zelfs zo tevreden dat we hebben besloten om deze ook in de keuken op te hangen. We hebben daar nu een rolgordijn die vol zit met dode vliegen (bah) van het rollen en spetters van de kraan, en sfeervolle shutters zijn makkelijk af te nemen en kan je omhoog doen zonder vliegen te pletten!

Wil je even binnen gluren bij Stephanie dat kan kijk even op: www.instagram.com/lifeby.steph

totop