Led past in elke lamp

Led past in elke lamp Ledlampen zijn eigenlijk de standaard geworden voor verlichting; ze zijn energiezuinig, gaan erg lang mee en geven direct vol en helder licht. Ledlampen zijn er in allerlei soorten en maten.

Toepasbaarheid
Met ledverlichting zijn alle kleuren en vormen mogelijk en is voor elk soort armatuur een lamp verkrijgbaar. Ook kunnen alle kleuren gemaakt worden en kan de lichtsterkte goed geregeld worden. Voor ledverlichting zijn wel speciale dimmers nodig. De stroom van standaard dimmers is te onregelmatig voor de gevoelige elektronica in ledlampen. Ledlampen zijn ook geschikt voor buiten. Er bestaan ledlampen die geheel waterdicht zijn. Ledverlichting werkt direct na het aanzetten op volle sterkte.
Tl-buizen en spaarlampen daarentegen hebben een opstartperiode.

Voordelen
Ledlampen zijn veel energiezuiniger dan traditionele gloeilampen.
Ledlampen gebruiken 90 tot 95 procent van de stroom voor het geven van licht. Een ouderwetse gloeilamp doet dat maar voor slechts drie tot negen procent, meer dan 90 procent wordt afgegeven als warmte. Ledlampen gaan lang mee. Een ledlamp gaat gemiddeld 20.000 uur of langer mee. Een klassieke gloeilamp heeft 1000 en een halogeenlamp 3000 branduren. In tegenstelling tot gloeilampen en halogeenlampen worden ledlampen minder heet. Hierdoor is de ledlamp veel minder brandgevaarlijk.

Bestaande fittingen
Om LED lampen in bestaande armaturen te kunnen monteren, zijn ze verkrijgbaar voor bestaande fittingen. De meest bekende fitting is de dikke schroeffitting, de zogeheten E27 fitting. Dit is een fitting die al lang bestaat met een 27 millimeter diameter voor 230V gebruik. Een ander veel gebruikte fitting is de E14 waarin verschillende ledlampen met kleine fitting geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld als kaars- of kogellamp. Budgetlight.nl levert voor elke fitting de juiste ledlamp.

Ledverlichting is relatief duur in de aanschaf. Dit nadeel wordt wel snel terugverdiend dankzij de energiezuinigheid. Een gemiddelde ledlamp verdient zich bij 2000 branduren terug. Gloeilampen mogen vanaf 2016 niet meer gemaakt of geïmporteerd worden in de EU omdat ze niet voldoen aan de rendement eisen. Vanaf september 2018 mogen ook halogeen lampen niet meer gemaakt of geïmporteerd worden in de EU.

Heb jij ledlampen in huis?Over deze site

Hi, welkom op mijn blog HappyAyla. Ik deel hier mijn passie voor interieur en deel speciaal voor jouw tips over lifestyle en #momlife! Ik woon met mijn vriend Martijn en dochter Anna. Ook hebben we twee katten Snowie & Sunnie! Ik hoop je te inspireren veel lees plezier, liefs Ayla!

totop