Welke kleuren horen bij een industriële look?

Industrieel look is stoer en mooi. Maar je wil wel dat je huis direct bij binnenkomst voelt als een lekkere warme ruige trui die je aantrekt. Het moet dus wel onmiddellijk knus en gezellig aanvoelen. Materialen als ijzer, hout en grove stof vind je fantastisch en deze wil je echt in je interieur met een industriële uitstraling. Maar met welke kleuren kun je jouw fabriekachtige interieur opwarmen?

Staal en ijzer zijn nou bepaald geen materialen waar je meteen warm van wordt. Hout, vooral als het wat ouder en een beetje doorleefd is, voelt wel gelijk huiselijk aan. Als je dan ook nog met stoffen zoals jute, voor de gordijnen, en dikke wol je woonkamer verder aankleed, gaat het al lekker warm worden. Leer, maar dan in de juiste kleur, is ook een mooie optie. Denk maar eens aan een industriële look bijvoorbeeld een leren bank!

De kleuren bij industriële look


Qua industrie look heb je al grijs en zwart (ijzer en staal). Maar als je bijvoorbeeld in de omkleed ruimten van een fabriek komt, zie je daar van die beschadigde blauwe of groenige lockers. Vet! Die kleuren kun je dus gebruiken. Ook het bruin van je massief houten vloer en het rood van die dikke wollen kussens die je verspreid door de kamer legt passen er perfect bij. Krijg je al een beetje een idee? Dan een lekkere stoere leren bank, een mooie warme cognac leren bank.

Niet te veel…


Industrieel is ook zakelijk en daarmee eenvoudig en rustig. Laat dat maar lekker terug komen in je kamer. Genoeg is genoeg. Niet te veel meubeltjes en krukjes en snuisterijen. Gewoon je vloer, een oude lockerkast voor je tv, één of twee leren banken, een stoere salontafel en een groot modern schilderij met primaire kleuren aan de muur. Als verlichting een paar van die toffe schijnwerpers uit een fabriekshal en klaar. Heerlijk minimalistisch. Dat heeft een rustige uitstraling en je creëert hiermee een gevoel van vrijheid. Lekker neerploffen op je piloten leren bank en luisteren naar mooie muziek. Je robuuste banken nodigen trouwens ook erg uit om eens lekker onderuit te zakken en te genieten. Ervaar de rust en de warmte van je open haard die lekker staat te knetteren. Misschien nog een mooi rood dik kleed op de vloer en dan is het helemaal wegdromen op je industriele bank.

Benieuwd naar meubel sets die er wellicht bij passen kijk hier dan even!

totop