Naturalis museum

Naturalis museum zien, doen en beleven. Een leuk gezinsuitje!

Het compleet vernieuwde Naturalis museum is weer open! Voor ons een goede reden om het te gaan verkennen. Alleen de hal was al prachtig. Maar ook de trap waarbij je het gevoel krijgt alsof je door meerdere grondlagen naar boven loopt. Hoewel ik nog wel eens de neiging heb om van boven naar beneden een museum te bezoeken, volgende we nu netjes de route.

Wie ben ik en met wie bezocht ik het Naturalis museum:


Ik ben Shanne, mama van twee en bezocht het museum met mijn zoon Thiago van twee jaar oud en hij vond het fantastisch ons hele verhaal over de museum beleving lees je hieronder.

We begonnen bij de prachtige opgezette dieren, die zeker voor onze twee jarige tot de verbeelding spraken. Hoe leuk is het om je kleintje alle dieren te horen benoemen die hij herkent. Voor onze kleine man was dit de meest spectaculaire verdieping. Van de diepten van de zee naar de top van bergen en alle dieren die daarbij horen.

Vanaf hier liepen we door naar Nederland in de IJstijd.

In het midden lag een kaart en de aan de zijkanten van de zaal waren verschillende dieren en botten te vinden. Kinderen mochten hier ook zelf aan de slag. Zoek het dier bij de fossielen. Super leuk, allemaal rond rennende kinderen met fossielen in hun handen, maar iets te enthousiast voor onze uk. ​De afdelingen met de prachtige namen als: de aarde (vulkanisme, aardbevingen en het bewegen van de aardplaten), de dood en verleiding (een lesje voorplanting) waren super mooi ingericht en zeer informatief. Zeker een aanrader met wat oudere kinderen en pubers, wij liepen er nu wat sneller doorheen.

Op deze verdieping bleven we langer plakken

Een verdieping waar we nog wel wat langer bleven plakken was de Dino tijd. Even hallo zeggen bij mijn vriendin Trix. Dit is de derde keer dat ik haar mag ontmoeten en wat blijft ze mooi! Nu staat ze er niet meer in haar eentje, maar wordt ze omringt door andere mooie dinosauriërs. De interactieve doeken achter de skeletten, maakte het sfeertje helemaal af. Wat prachtig gedaan. Je kon zo goed zien hoe ze leefden, hoe ze er waarschijnlijk uitzagen en het sprak tot de verbeelding van de
kinderen.​

Een groter pand voor het Naturalis museum geen wonder!

Als laatste liepen we langs LiveScience, toen wij er waren was er even geen live science, maar wel hebben we ons vergaapt aan de verschillende collecties die hier te vinden waren. Wat een collectie heeft het Naturalis toch! Geen wonder dat ze een groter pand nodig hadden. We hebben bijna 3 uur rondgelopen en toen was het echt tijd om naar huis te gaan. We hebben nog niet alles uitgebreid gelezen en bekeken, maar wauw, wat een aanwinst voor de stad Leiden. Stiekem ook wel een beetje een opluchting, want Naturalis als altijd al mijn favoriete museum geweest.

Voor meer informatie over het museum bekijk de website van Naturalis!

Als je meer over mij te weten wilt komen of het leuk lijkt om mij te volgen neem dan een kijkje op mijn Instagram account!

totop