pampam kerstkrans

De kerst DIY van 2020: Pampaskrans in 5 stappen!

Het is al weer bijna zo ver, de dagen worden korter. Kerst is coming!
Ik Amanda op Insta bekend als Huisje_75 houd van Kerst, ik hou van de gezellig kerst versieringen en van de lichtjes, gezelligheid en kaarsen. Je huis knus en gezellig maken, love it! Dit jaar vieren we kerst thuis, dus hoe leuk is het om het nog knusser te maken en naar je eigen gefreubelde kerst DIY. En naar de krans te staren tijdens het kerstdiner.


Waar rood en groen voor kerst staan, vind ik het een vreselijke kleur. Rood en ik gaan niet echt fijn samen. En een standaard kerstkrans, ik wilde gewoon wat anders. Een krans van deze tijd!

pampam diy

Wat heb je nodig:

• Een ring, met of zonder hanger.
• Pampaspluimen ( Misschien mag je er twee bij de buren plukken?)
• Gouden deco takken. (Action)
• Kerstballen. ( Kringloop, Action, Wibra, Tuincentrum?)
• Lijmpistool
• Koperen binddraad. ( En een kniptangetje)

diy kerst krans

Lets begin met de kerst DIY:

Stap 1: Knip de steel van de Pampaspluimen eraf. En pak het lijmpistool en zet hem aan.

Stap 2: Knip het binddraad op ongeveer 30 cm. Langer is niet erg, het kan altijd eraf geknipt worden. En bevestig deze met behulp van de lijmpistool op de ring. Dit is het midden van waar je de twee pluimen gaat bevestigen. Hou er dus goed rekening mee waar je de pluimen wilt hebben.

Stap 3: Leg de pluim op de ring en bind met het binddraad om de pluim en de ring. Doe dit niet te strak, de pluimpjes mogen er tussen door komen.
Herhaal dit met de tweede pluim, alleen leg deze in tegengestelde richting.

Stap 4: Nu je de pluimen op de ring heb bevestigd kun je beginnen met de ballen op de ring. Kijk eerst goed waar je de ballen wilt hebben en doe daarna een flinke dot lijm op de bovenzijde van de bal. Plak deze op de plek naar keuze. Kijk even of je misschien extra lijm moet gebruiken voor de stevigheid.

Stap 5: Knip de decotak door en haal aan de onderzijde de blaadjes er af zodat je alleen een steel overhoud. Doe weer flink wat lijm op de steel.
Steek de steel tussen de ballen, je kunt hem nu nog een beetje positioneren.

Als je de ballen niet stevig genoeg vind zitten, schroom niet om wat extra lijm tussen de ring/pampaspluimen en de ballen te stoppen.

pampam krans met ballen

En klaaaaarrr….. je kunt de pluimen nog in spuiten met haarlak tegen het pluizen! Geniet van deze prachtige krans en van de mooie feestdagen met elkaar. Wil je een andere DIY zien dit kan hier de vlaggenlijn van Fleur kan je lekker kerstig maken!

En als je meer van Amanda haar mooie foto’s wilt zien of inspiratie kijk op haar Instagram account.

totop