fredvanleerr vloerkleed

Keuzes in verschillende vloerkleden. Verschil tussen laagpolig en hoogpolig?

Een vloerkleed zorgt voor een warme uitstraling in huis en het voelt natuurlijk lekker warm aan je voeten. Alleen er zijn diverse soorten en maten vloerkleden. Zo ook een laagpolig of hoogpolig vloerkleed. Wat is precies het verschil hierin en wat zijn belangrijke punten om op te letten?

Een vloerkleed maakt het interieur vaak echt af. Ze geven de ruimte een nieuwe uitstraling en kan bepalend zijn. En zijn natuurlijk diverse soorten denk aan een vintage kleed, Perzische tapijt of een patchwork.

hoogpolig vloerkleed
Hoogpolig

Hoogpolig vloerkleed

Zoals de naam al een beetje aangeeft heeft dit tapijt soort een hogere pool. Dat is het materiaal waar het kleed van gemaakt is de hoogte is tussen de 3 en 15 cm. De vloerkleden staan bekend om heerlijk zacht en warm aan de voeten. Maar vergt ook meer onderhoud het is onhandig met schoonhouden omdat het vuil echt tussen de polen gaat zitten. Maar het geeft je interieur natuurlijk wel een warme uitstraling en is goed voor geluidsdemping.

laagpolig vloerrkleed
Laagpolig

Laagpolig vloerkleed

Een laagpolig vloerkleed is vaak helemaal vlak. Wel in diverse vormen te vinden maar niet vaak in een kleur. Vaak zie je bij een laagpolig vloerkleed diverse patronen en kleuren en vintage uitstraling. Deze vloerkleden zijn veel makkelijker te onderhouden en passen daarom ook goed onder een eettafel.

Waar houd je rekening mee?


Voor welk vloerkleed je kiest hangt van diverse factoren aan. We hebben het net gehad over hoogpolig of een laagpolig vloerkleed Maar err zijn ook nog andere factoren die mee spelen de eerste is natuurlijk je smaak. Maar heb je ook gedacht aan:
* Allergieën
* De inrichting van het huis
* Eventueel loop je op blote voeten
* Vloerverwarming
* Huisdieren

hoogpolig floorpassion

Hoogpolig / laagpolig vergelijkingLaagpolig:
* Geschikt als je last hebt van allergieën omdat het minder stof vasthoudt
* Past bij een klassieke inrichting of juist een minimalistische omdat het een strakke uitstraling heeft
* Handiger schoonmaken vooral met huisdieren
* Je kan er makkelijker of schuiven (meubels)

Hoogpolig:
* Geschikt om lekker op je bloten voeten te lopen
* Geeft een luxe en warme uitstraling
* Voelt zachter aan
* Dempt geluiden in huis

Ik hoop dat door deze blog je keuze makkelijker is gemaakt voor welk soort vloerkleed je kiest. Ik ga zelf eens over nadenken aangezien we katten in huis hebben!

totop