kalk aanslag verwijderen

Kalk aanslag verwijderen van zwarte badkamertegels in vijf stappen!

Oh – boy, serieus wij hebben onze badkamer nu bijna vier jaar. En hebben gekozen voor zwarte vloer tegels. Het ziet er mega chique uit en zijn er erg blij mee. Het is natuurlijk een trend donkere mooie badkamers met een fijne sfeer. Alleen de witte kalk aanslag verwijderen is nog wel een ding. Wij wonen in Zaanstad en schijnt ook erg veel kalk in het water te zitten. Alleen hoe haal je dit nou weg? Lees mijn stappen plan in deze blog en deel gerust het resultaat!

Groene zeep

Is het gelukt?

Ik heb het internet rond gezocht over het kalk aanslag verwijderen maar ik wil onze tegels niet aantasten. En al helemaal niet het randje van natuursteen. Dus waarschijnlijk met harde schoonmaak maatregelen kom je er vast zo vanaf. Maar op een dalmatiër vloer zitten we niet te wachten.

Ik ben heb dus diverse ’trucjes’ opgezocht en een heksenmengsel van Ayla, gemaakt om de kalk aanslag te verwijderen van de zwarte tegels. En ik kan je vertellen het is gelukt, ze zijn weer kalk vrij! Het is nu wel echt een kwestie van bij houden en herhalen om de maand om het zo te houden!

Wat heb je nodig?

Benodigdheden:

  • Groene zeep, van de supermarkt
  • Schoonmaakazijn
  • Schoonmaak doekje
  • Plantenspuit of spra
  • Baby olie
  • Microvezel doekje
  • Scchuursponsje

Kalk aanslag verwijderen

Stap 1: Smeer de vloer in met groene zeep. Het kan nog wat klonten dus wrijf goed uit overal.
Stap 2: Wrijf met het schuursponsje over het geheel zodat de kalk los komt van de vloer,
dit is niet goed zichtbaar door de zeep.
Stap 3: Je vult de plantenspuit met schoonmaakazijn en spuit de vloer in. Dit laat je ongeveer 10 minuten intrekken. Let op: Spuit de azijn niet op de kit randen dit kan los laten!
Stap 4: Haal met een licht vochtig doekje alles eraf. Spoel uit en herhaal zodat alles weg is.
Stap 5: Maak droog met een microvezel doekje en smeer alles in met baby olie!

Resultaat

Resultaat mag er wezen

Ja, zo blij met het resultaat je ziet echt enorm verschil. Wij gaan ons sowieso even verdiepen in een water ontharder en we gebruiken alleen maar eco-schoonmaakmiddelen. Maar voor alsnog elke maand dit herhalen. Als je dit probleem ook hebt. Wat heb jij geprobeerd om kalk aanslag te verwijderen?

totop