douchekraan

Hoe kies je een douchekraan van kwaliteit?

Een douchekraan uitkiezen is nadenken over meerdere factoren. Allereerst zal de kraan uiteraard moeten doen waar het voor bedoeld is: jou de kans geven om heerlijk te douchen. Persoonlijke voorkeuren zijn daarbij van belang. Maar daarnaast komt ook de kwaliteit hierbij om de hoek kijken. Want een douchekraan die niet kwalitatief sterk is, is niet alleen veel sneller door zijn levensduur heen, vaak zijn er vrij snel andere klachten. Lekkages, bijvoorbeeld, of dat al sneller de knoppen niet meer werken zoals het bedoeld is. Kortom: waar let je allemaal op bij een douchekraan kopen?

douchekraan

Mengkraan of een thermostatische douchekraan?

Kies je voor het gemak van een thermostatische kraan?  Een thermostatische douchekraan zorgt voor een heerlijke constante warmte op een eenvoudige manier en dat niet alleen. Bij dit type kranen voorkom je ook veel beter een te hete douche. Zeker met kinderen kan dit een groot voordeel zijn. Je stelt de kraan in op een bepaalde temperatuur en je kinderen kunnen zich zo dus niet verbranden aan te heet water. Deze kranen hebben een beveiliging dat je nooit zomaar onbewust de temperatuur te hoog kunt zetten. De ouderwetse mengkraan bestaat echter ook altijd nog en kan vanzelfsprekend voor jou juist fijn zijn. Of misschien vind je juist de nostalgie van vroeger een pluspunt

Stijl van de douchekraan

Ook douchekranen zijn te koop in allerlei uitvoeringen. Uiteraard kies je een kraan die past bij jouw badkamerinterieur. Ga je voor strak, nostalgisch, industrieel of juist landelijk. Wat voor smaak je op interieurgebied ook hebt, er past altijd wel een kraan bij. Het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat je deze stijl ook doortrekt naar de overige accessoires in je badkamer. Kies ook de wastafelkranen of bidet kranen in deze zelfde stijl. Om hier een mooi geheel in te krijgen kan je kiezen voor een bepaalde serie kranen. Naast deze stijlen doet het ook al heel veel voor de sfeer in je badkamer of je kiest voor een inbouwkraan of een opbouw douchekraan. Heb je ruimte voor een inbouwkraan, dan staat dit erg mooi en luxe. Een opbouwkraan is overal toepasbaar en kan juist bij bepaalde sferen eerder mooier zijn. Maar ook dat is een kwestie van persoonlijke smaak.

douchekraan

Kwaliteit staat voor doucheplezier

Kies voor een douchekraan die sterk is en daardoor lang meegaat. Die langer mooi blijft én waar de knoppen dus langer hun werk blijven doen. Zo voorkom je o.a. dat de beveiliging bij een thermostatische kraan kapot gaat. Een douchekraan bestellen kan prima online. Maar een douchekraan kopen kan uiteraard ook in een fysieke winkel met showroom.

totop