seepje afwasmiddel

Deze 10 dingen koop ik niet meer

Ik werd uitgedaagd door Linda van (TH)ATHOMEPAGE om mee te doen aan de blogtag ”10 dingen die ik niet meer koop”. Wel een uitdaging als je het mij vraagt om dit rijtje compleet te maken. Ik ben de laatste tijd wel bezig met duurzamer leven of anders tegen artikelen gaan aankijken.

Het klinkt gek maar vooral nadat Anna geboren is. Toch een stukje meedenken aan ons latere generaties onder andere en ons mooie aardbol langer mooi te laten blijven! Lees hier wat ik niet meer koop:

seepje was en schoonmaak producten

1. Schoonmaak middelen die niet eco zijn


Je gebruikt best veel schoonmaak middel in huis. En schoonmaakmiddel met allerlei chemische troep is niet fijn. Vooral als je denkt dat Anna overal kruipt er van alles in haar mond stopt. Ik gebruik vooral Seepje, Method of Marcel’s greensoap. Ik ben nog opzoek naar wc reinigers die ik kan gebruiken!

2. Haar accessoires koop ik niet meer

Vaak loop ik in de stad met vriendinnen en dan sta ik weer bij zo’n mooi draai rek met gave haar elastieken of haarbanden. Dan staat het zo leuk maar ik draag het nooit als ik thuis ben of op pad ga. Na een tijdje ben ik het zat en doe het af soms krijg ik zelfs hoofdpijn van. Thuis heb ik ook zo’n prul- la waar al dit soort mis kopen in liggen, leuk voor Anna later om mee te spelen?

rietjes herbruikbaar

3. Glas werk zoals bloemen vazen of drink glazen

Bloemen vazen of drink glazen koop ik niet meer. Ik ga daarvoor naar de kringloop. Ook trouwens voor bloempotten deze vind ik: een te prijzig en twee je pimpt ze makkelijk op en blaas je zo een tweede leven in. Drink glazen idem. Er sneuvelt wel eens een maar wij drinken bijvoorbeeld niet vaak een bier uit een glas. Dus ben laatst naar de kringloop geweest en kocht daar een paar Amstel bier glazen!

4. Plastic rietjes weg ermee, koop ik niet meer

Wij zijn dol op een frisdrankje in het weekend maak ik vaak een lekker drankje vooral zomers. Dan staat het toch gezelliger en leuker met een rietje erin. Plastic is niet goed voor het milieu dat weten we allemaal. En nu heb ik duurzame rietjes gekocht van staal die in de vaatwasser kunnen en lekker lang mee gaan!

metalen rietjes

5. Onnodige verzorgings- producten koop ik niet meer

Vaak hield ik ervan om van alles uit te testen. Eigenlijk overal waar ”new” op staat trekt mijn aandacht. Zoals een nieuwe klitten spray voor in je haar of een nieuwe shampoo of een nieuwe crème. Nope, ik houdt het tegenwoordig bij de items die ik echt gebruik en waarvan ik weet dat ze werken!

6. Rompers met lange mouwen voor Anna


Ik zag hem voorbij komen bij Greet van Styleandsuger. Ze vertelde in haar 10 punten die ze nooit meer koopt dat ze geen rompers meer aanschaft met lange mouwen. Echt totaly mee eens! Behalve als het rompers zijn met ruffels of die als shirt al voldoen! Anna draagt alleen maar korte mouw rompers het liefst zelfs spagetti bandjes.

name it

7. Onnodig veel folies in de huishouding

Ik was nogal van het oh-hier een plastic folie om in de koelkast maar daar ben ik al een tijdje op terug gekomen. Ik was laatst in de ikea en daar hadden ze dus mooie afdek deksels voor fruit of groene bijvoorbeeld, mega handig!

8. Noties boekjes en knutselspullen

Ik heb een hele lade kast vol met stickers, knutselspullen, cadeaupapier, notie boekjes en nog veel meer. Maar wat doe ik er mee? Precies niets! Maar het ziet er allemaal zo schattig en hebberig uit! Stationairy liefde maar er moet ook eerst eens op

9. Te veel nieuwe kleertjes voor le bebe

Jap, ik koop echt soms te veel kleding voor Anna. Soms zoveel dat ze veel dingen maar een of twee keer draagt. En een enkele keer zelfs helemal niet. Ik denk tegenwoordig echt goed na of ze het nodig heeft en koop het dan! Of ik kijk eerst op marktplaats of ze wat hebben voor Anna bij mijn favoriete merkjes! Dat scheelt ook al een hoop geld kan ik je vertellen.

10. Wie niet weg is, is gezien


Oke erg flauw maar ik ben echt voor dit 10e punt inspiratie loos.

Vind je het leuk om persoonlijke blogs te lezen en ben je benieuwd naar ons huishoudboekje lees dan deze blog en zie wat er hier binnenkomt!

totop