numanvloeren

Ervaring gietvloer, hoe bevalt dat na vier jaar?

Ik deel natuurlijk regelmatig op Instagram plaatjes van ons huis. Ons nieuwbouw huis wat alweer vier jaar staat. Times letterlijk fly! Dus ja ons gietvloer ligt er ook alweer vier jaar in. In deze blog vertel ik je ons gietvloer ervaring na vier jaar. Eerlijke review, schoonmaak tips en vloerverwarming.

Waarom hebben wij gekozen voor een gietvloer?

We houden van een strak interieur en ik zag dit plaatje ongeveer vijf jaar terug op Pintrest en ik was opslag verliefd, kosten wat het kost wilde ik dolgraag een gietvloer in ons nieuwe huis. En ik liet het aan Martijn zien en vond het ook erg mooi en strak. En gingen ons oriënteren op diverse aanbieders op de markt voor een offerte.

gietvloer numanvloeren

Numanvloeren uit Wormer

Wij hebben bij diverse aanbieders een offerte laten opmaken. En het verschilde onwijs wat de prijs was voor vierkante meter. Het liep uiteen van ongeveer 50 tot 140m2. Numanvloeren uit Wormer had een zeer aantrekkelijke prijs van €57m2. En we zijn op afspraak geweest in de showroom om te bekijken wat onze wensen zijn. Dit voelde gelijk goed aan. Geheel vrijblijvend en dachten echt mee qua kleur en welke vloer het beste bij ons past. We hebben toen staaltjes mee gekregen om uit te testen wat het mooist bij ons zou staan. De duur van het leggen is totaal een week. Ze gieten in twee dagen en dan duurt het drogen zeker vier dagen!

Wij zijn gegaan voor een PU one colour gietvloer

We zijn er eenmaal uitgekomen we zijn voor een PU vloer gegaan in een kleur. Omdat we graag alle voordelen hiermee wilde meepakken de vloer is UV-bestendig, hoge slijtvastheid, elastisch, geluiddempend en makkelijk te reinigen. Deze kenmerken vonden wij erg fijn!

Gietvloer ervaring met vloerverwarming

Wij hebben bij het bouwen van ons huis direct gekozen voor vloerverwarming en dit gaat perfect samen met een gietvloer. Het was ook een must dat een gietvloer samen zou gaan met de vloerverwarming we wilde geen radiatoren beneden. Het is echt ideaal op het begin moet je niet de verwarming direct op 21 zetten. Maar de vloer geleidelijk laten wennen. Maar nu dat proces is geweest is het zo warm want de vloer is natuurlijk maar een paar mm. En hoeven daarom ook minder te stoken!

numanvloeren gietvloer

Krassen op je gietvloer en mijn ervaring met huisdieren

Ja, er word hier geleefd. Dus ja, er komen helaas wel eens krassen of putjes in de vloer. Maar we zijn met twee volwassen een kindje en twee katten. Dus we zitten niet stil, haha. Maar het valt allemaal reuze mee als je echt dicht op de vloer gaat zitten dan zie je de kras(jes) vanwege de katten die heen en weer rennen. Of Martijn ging een keer met zijn spijkerbroek op de grond zitten en zat een ijzer nopje op zijn kontzak en draaide op zijn kont om en jap, toen een kras. Maar that’s it. We hebben onder de meubels vilt zitten en onder de stoelen pootbeschermers van scratch no more. Die zijn echt ideaal.

keuken gietvloer

Nadelen van de gietvloer en schoonmaken

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen aan een gietvloer. Dat is eigenlijk dat je alles er op ziet. Elk vuiltje of stofje dat zie je snel liggen we swifferen iedere dag. En dweilen iedere week met dr. Schutz PU reiniger die te koop is bij bol.

Je bent altijd welkom op afspraak in de showroom in Wormer. Goed om te weten dat Numanvloeren door heel het land werkt dus denk zeker niet dat je te ver woont. Klik hier om een afspraak te maken of voor het adres. Heb je nog verdere vragen laat een berichtje achter onderaan deze blog!

Als je meld bij Numanvloeren dat je via mij *HAPPY AYLA komt krijg je 5% korting op je nieuwe vloer bij Numanvloeren in Wormer. Dat is op zo’n groot bedrag een aardige korting!

En ik zelf krijg dat ook een extra’tje win- win!

totop