Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen 5 tips wat te doen?

Ja, onze eerste vliegreis met Anna van net nog geen twee jaar, gaat naar Gran Canaria! Wij zijn vorig jaar op auto vakantie gegaan naar Italië Gardameer, vanwege corona maar dit jaar eindelijk het vliegtuig in gestapt. En gelijk 4,5 uur vliegen een beste lange zit naar de Canarische eilanden. Maar de vlucht hebben we overleefd en onwijs leuk gehad op het eiland. In deze blog vertel ik je meer erover en geef je tips over Gran Canaria met kinderen.

Ons resort hotel en sweets by dunas maspalonas en playa del mogen

Allereerst vertel ik je over ons accommodatie op het eiland. Wij zijn met Anna wel een klein beetje, veel eisend. Een gewone hotel kamer zagen we niet echt zitten. Daarom gingen we opzoek naar een bungalow of hotel kamer met een zit gedeelte zodat we ”s avond zelf ook nog even kunnen zitten. Zonder Anna wakker te maken wel zo fijn. Het is geworden Hotel en Suittes by Dunas in Maspalonas. Dit zijn allemaal bungalow huisjes die allemaal pas verbouwd zijn. Allemaal super netjes en het resort heeft maar liefst 5 zwembaden en kinder splash gedeelte, super fijn! Animatie is wat matig maar Anna is hier ook nog te jong voor. Dus als je nog een leuk verblijf zoekt, we waren erg blij met ons keuze. Ik zal je nu tips geven wat te doen met de kinderen op Gran Canaria. Wij waren er trouwens 15 dagen!

Vijf tips: Gran Canaria met kinderen

1. Aquarium Poema del Mar in Las Palmas
Allereerst is Poema del Mar een heel mooi aquarium. We twijfelde eerlijk gezegd een beetje heen om te gaan. We dachten tja een aquarium, leuk maar de tickets zijn toch €25 per persoon en kids onder de drie jaar gratis. Op het eiland zijn we toch twee weken en hadden wel zin in een uitje. En ik moet zeggen het is het zo waard. Het is echt te mooiste binnen aquarium wat ik ooit gezien heb. Het is pas geopend in 2019 en dit is ook echt te zien. Poema del Mar is onwijs leuk uitje voor kleine kinderen en voor de ouders ook! Je kijkt je ogen uit hoe het is opgezet allemaal.

poema del mar kinder uitje op gran canaria


2. Mooi plaatsje Mogán op Gran Canaria
Een gratis uitje. Wat leuk is voor jong en oud. Het plaatsje Mogán een mooi vissersdorpje aan de zuidkust met prachtige bruggetjes en de mooiste bloemen. Super leuk om hier lekker een ochtendje te slenteren, een ijsje te halen en lekker te lunchen langs het water. Ondertussen maak je de mooiste foto’s in het plaatsje Mogán. Tip, neem wat brood mee om langs het water visjes te voeren super leuk om te doen. Je kan er voor kiezen om weer terug te gaan naar je accommodatie of lekker in de middag aan het strand te liggen.

3. Dierentuin Palmitos Park
Hoewel luieren aan het zwembad lekker is. Wil je na twee weken op Gran Canaria met kinderen wil je natuurlijk ook wat anders dan alleen maar bij het zwembad liggen. Wij gingen met Anna naar de dierentuin. Een heel mooi park wat €30 per persoon kosten en onder de drie jaar gratis is. Het park is erg mooi en schoon en heel leuk om een dagdeel te vertoeven. Anna zit soms nog in de buggy en ik moet wel zeggen dat is best pittig het park is niet echt handig met een rolstoel of kinderwagen. Heuvels zijn er veel dat betekend dat je aardig wat moet duwen in de zon.

Palmitos dierentuin

4. Bezoek aan de botanische tuin: Jardin Botanico Viera & Clavijo
Vroeg in de ochtend pakken we ons huur auto en gaan richting de botanische tuin Jardin. Het is een aangelegde tuin op het eiland. En een prima activiteit met kinderen op Gran Canaria. En ondertussen zie je allerlei mooie bomen, struiken en bloemen. Lets wel op er is geen gelegenheid om wat drinken of eten te kopen, neem dit mee. Met de buggy kan je niet helemaal van de paden af.

botanische tuin op gran canaria

5. Shopping mal Mogan en Alisos
Geloof het ofniet ik zet hem op nummer 5 in het lijstje. De shopping malls zijn overdekt en lekker koel. Papa en mama kunnen lekker winkelen en er zijn super leuke speel tuintjes overal in de malls. En natuurlijk kan je een lekker ijsje scoren!

totop