Raamdecoraite

De juiste raamdecoratie voor je nieuwbouw woning

Wanneer je verhuist naar een nieuwbouwwoning sta je aan het begin van een blanco toekomst en heeft je huis nog geen raamdecoratie. Niemand heeft eerder in jouw huis gewoond, dus bepaal jij de stijl. Helemaal als dit pas je eerste eigen huis is kan dit lastig zijn, want hoe bepaal je welke inrichting je wilt creëren?

In dit artikel wordt stilgestaan bij een van de zaken waar je misschien minder snel aan denkt, maar wel erg belangrijk is: je raamdecoratie. Je raamdecoratie is iets dat je vaak ziet wanneer je thuis bent, dus deze moet wel passen bij je smaak. Het vinden van de juiste raamdecoratie kan lastig zijn, waardoor Inhuis Plaza je kan helpen met het vinden wat past bij jouw nieuwbouwwoning.

Bepaal de stijl


De inrichting van je huis moet niet een onsamenhangend rommeltje worden. Je wilt wel dat je je ook echt thuis kunt voelen met interieur dat bij je past. Zorg er daarom voor dat je voordat je aan het winkelen slaat goed weet welke stijl je wilt voor je inrichting en bepaal op basis hiervan wat je neemt. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg geschikt wanneer je een wat landelijker en natuurlijker karakter aan je woning wilt geven. Bij Inhuis Plaza kun je deze houten jaloezieën op maat laten maken, zodat ze ook echt in je woning passen. De perfecte raamdecoratie!

Speel voor een ander gevoel


Je kamer mag niet te klein, te laag of te koud aanvoelen, en hier speelt de raamdecoratie een grote rol bij. Als je een niet al te grote woonkamer hebt, kun je deze met de juiste raamdecoratie groter laten lijken. Zo kunnen houten jaloezieën op maat door hun horizontale balken de kamer breder doen lijken. Let er hierbij wel op dat je de kamer er niet al te groot, breed of hoog uit laat zien. Elke ruimte moet een bepaald gevoel meegeven en op basis van dit gevoel bepaal je of de ruimte bij houten jaloezieën op maat baat heeft voor een ander effect.

De functie van raamdecoratie


Naast de ruimte groter, kleiner of breder maken kan raamdecoratie ook andere functies hebben. Want welke raamdecoratie moet je nemen om je ruimte warmer aan te laten voelen? En welke raamdecoratie laat de juiste hoeveel zonlicht naar binnen? En werken jaloezieën ook om je privacy te verbeteren? In elke ruimte in je huis heb je behoefte aan andere zaken, waardoor je per ruimte moet kijken welke raamdecoratie geschikt is. Zo zijn houten jaloezieën op maat goed voor een geregelde lichtinval en een actievere leefomgeving, terwijl dikke gordijnen weer goed zijn om kou van buiten niet naar binnen te laten komen. Als je niet zeker weet welk soort raamdecoratie past bij je wensen, kun je Inhuis Plaza om advies vragen en deze zullen je uit het eigen assortiment een voorstel doen dat voldoet aan wat jij nodig hebt.

Heb jij wat gehad aan deze goede tips? En ben je opzoek naar meer inspiratie bekijk dan de badkamertrends van 2020.

totop