Groente hapjes inspiratie vanaf 6 maanden

Ohhh ja Anna is nu al dik een half jaar! Ze mag nu meer in haar hapjes maar soms vind ik het nog lastig om variatie te bieden en geven. Vandaar een artikel met groente hapjes inspiratie! Ik heb samen met een aantal mommy’s van Instagram die in de zelfde fase als Anna zitten wat inspiratie maaltijden uitgewerkt. Soms denken we echt te lastig als mama!

Hoe gaan de hapjes bij Anna?

Toen Anna 4 maanden was begonnen wij met aanbieden van hapjes. Echt een ‘grote mensen hap’ per keer. Maar ze vond het niets aan. Een paar dagen achter elkaar wortel geprobeerd maar ze snapte het slikken ook nog niet goed. Toen zijn we zeker drie weken gestopt en toen Anna bijna 5 maanden was nog een geprobeerd het ging al een stuk beter dan paar weken terug. Elke dag een beetje beter qua door slikken en begrijpen wat je nou met dat vaste voedsel moet?

Nu is Anna inmiddels alweer 6,5e maand en gaan de hapjes echt goed ze heeft duidelijke voorkeur qua smaak ook fruit hapjes sinds drie weken erbij geprobeerd en dat gaat ook top haar favo: banaan en peer! Ook zit ze nu in de TrippTrapp stoel rechtop en gaat een stuk beter!

Wanner spreekt een gezicht boekdelen?

Anna haar go’s en no go’s


Als mama ben je opzoek naar het beste lekkerste en leukste voor je kind. Ik zocht me ongeluk naar groente hapjes inspiratie. Eigenlijk denken we veel te moeilijk, althans ik.
Hier Anna haar go’s:
– Pompoen
– Spinazie
– Wortel
– Doperwten
– Courgette
Dit vul ik aan met een aardappel en nog geen vlees of vis. Ze mag het ondertussen wel maar het is niet dat ze nog mega veel eet. Ik maak haar hapjes van te voren en doe dit in de vriezer in ijsklont vormpjes met deksel van de zeeman! Anna eet nu met 6,5e maand drie ijsblok vormpjes en die warm ik elke avond op in een steelpannetje! Dit gaat perfect
Hier Anna haar no go’s:
– Broccoli
– Bloemkool
– Aubergine

Groente hapjes inspiratie

Recept van Michelle: Stamppotje gehakt per portie
80 g Zoete aardappel
100 g Bloemkool
20 Rundergehakt
Gemaakt in de blender van tomado.

groente-hapjes


Recept van Laura: Baby pasta totaal 1200 g
280 g courgette
200 g wortel
400 tomaten uit blik (zonder zout)
150 g mini pasta
Snufje gedroogde basilicum
Gemaakt met een staafmixer

groente-hapjes-inspiratie

Nog een recept van Laura: Laura’s prutje!

175 g pompoen
250 g courgette
60 g rijst

hapjes

Ayla haar recept voor 5 porties:
– Driekwart courgette
– Twee grote aardappels
Gemaakt in de keukenmachine

inspiratie hapjes

Ik hoop dat je weer vooruit kan qua hapjes ideeën! En als je het leuk vind doe ik eens in de zoveel tijd een hapjes inspiratie blog! Laat je het weten 😉 ?

totop