hout

De interieurtrend van 2020: hout

Het is lente maar toch zitten we door de corona crisis zoveel mogelijk binnen. Vreemde tijden, maar laten we vooral positief blijven: nu hebben we wel eindelijk eens tijd om ons interieur aan te pakken! In 2020 willen we vooral buiten naar binnen halen met pure, natuurlijke materialen zoals hout en veel planten. Hierbij mogen houten meubels natuurlijk niet ontbreken!

salontafels

De voordelen van hout

Hout geeft je interieur meteen een rustige, warme uitstraling. Er zijn erg veel verschillende houtsoorten die allemaal een eigen bijzondere kleur hebben. Denk aan rossig kersenhout, blank esdoornhout of gevlamd beukenhout. Welk kleurenpalet je interieur ook heeft, er is altijd wel een prachtige houtsoort te vinden die er precies bij past! Daarnaast combineert hout perfect met bijna elke interieurstijl. Van Stoer industrieel tot romantisch landelijk, hout voelt zich thuis in elke stijl.

Houten meubels

Dit jaar staan de woonboulevards weer vol met houten meubels. Denk aan houten tafels, houten stoelen maar ook houten kasten en zelfs hele wandmeubels. Of je nu de woonkamer, slaapkamer of keuken wilt herinrichten, voor elke ruimte is er volop keus in houten meubels. Wil je de eethoek vernieuwen maar vind je een compleet houten eetkamerset iets teveel van het goede? Of als je er wel voor wilt gaan lees de blog van Nanda over een trendy eetkamerset. Helemaal van nu is het combineren van een stoere houten tafel met verschillende vintage- of designstoelen. Kies een robuuste tafel met een mooi houten tafelblad en mix en match erop los met verschillende stoelen. Ook leuk: oude houten stoelen zelf opknappen. Geef de stoelen een fris kleurtje en voeg eventueel vrolijke kussentjes of een schapenvacht toe voor een knus geheel.

Houten vloeren en wanden

Wil je je woning een echte make-over geven? Dan kan je natuurlijk je vloer vervangen door een mooi houten exemplaar. Houten vloeren gaan tientallen jaren mee en zijn dus een erg duurzame keuze. Het nadeel is natuurlijk wel dat houten vloeren vrij prijzig zijn. Heb je een iets kleiner budget maar wil je toch een groot gebaar maken? Denk dan eens aan houten muurbedekking. Met houten wandpanelen geef je je woning sfeer en waan je jezelf meteen in een mooie Scandinavische blokhut. Ook is er tegenwoordig volop keus in behang met een houtmotief. Denk aan houten planken, maar ook ruwe boomstammen of zelfs een compleet bos behoren tot de mogelijkheden. Een pure, natuurlijke inrichting is dus realiseerbaar met ieder budget. Of je nu kiest voor een complete houten wand, houten stoelen of een stoere houten tafel, met mooie houten accenten haal je buiten toch een beetje naar binnen!

Gebruik jij veel hout in je interieur?

totop