verlichting LED

Sfeer creëren en besparen tegelijk? Met LED spots!

LED verlichting is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je meer sfeer wilt creëren in je woning. Hartstikke zonde, want LED verlichting kan bijzonder sfeervol zijn en het zorgt ook nog eens voor een forse energiebesparing! Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten LED spots en lampen te krijgen. Van praktische bouwlampen tot hippe inbouwspots en sfeervolle buitenverlichting. Welke ruimte je dus ook aan wilt pakken, er is altijd een goede LED oplossing te vinden.

Inbouwspots: meer dan alleen praktisch

Toegegeven, inbouwspots staan niet bekend als de meest sfeervolle verlichting in je huis. Toch kan je met LED spots erg veel sfeer toevoegen aan je woning. Daarnaast is deze vorm van verlichting erg praktisch en is het toe te passen in vrijwel elke ruimte. Een hardnekkig vooroordeel is dat spots kil licht geven. Vroeger was dit wellicht zo, maar tegenwoordig is LED verlichting verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. Bij Ledloket vind je een ruim assortiment LED verlichting, waaronder spots met warm wit licht.

Niet vergeten LED spots

Als je van plan bent om LED spots aan te schaffen vergeet dan niet om van tevoren de functie van de ruimte te bepalen. Heb je bijvoorbeeld licht nodig om bij te werken? Of wil je licht om lekker bij te relaxen op de bank? Veel mensen maken de fout om elke ruimte te voorzien van dezelfde LED spots terwijl de functie van de ruimtes sterk van elkaar verschilt. Bepaal dus per ruimte wat de lichtbehoefte is, en pas je keuze daarop aan. Kijk ook even bij mijn andere blog wand ledlampen passen overal bij!

led verlichting

Wees creatief

Waar inbouwspots voorheen neutraal waren, mogen spots vandaag de dag best gezien worden! Spots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen waardoor je van je verlichting een echte eyecatcher kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een LED spot met een mooie ronde vorm, of doe eens gek en ga voor verschillende kleuren. Ook is het mogelijk om mooie planten of bijzondere objecten uit te lichten met speciale LED spots. Wie weet zie je die saaie kamerplant ineens in een heel ander licht! Spots hoeven dus absoluut niet saai te zijn. Sterker nog, met mooie LED spots geef je je woning sfeer en kun je elke ruimte een geheel eigen karakter geven. Tel daarbij op dat LED lampen voor een flink lagere energierekening kunnen zorgen, en je wilt nooit meer anders!

totop