Gastblog: Theo-Bert: Interieur mannen & binnenkijken!

Interieur mannen!
Mannen op Instagram… die zijn er zeker wel, alleen niet zoveel in Nederland die hun huis laten zien of over interieurs posten. Jammer is dat wel, want het is zo leuk om te zien hoe mannen posten over interieur, toch net weer anders dan hoe vrouwen dit doen qua bijvoorbeeld styling.

Zelf post ik ruim 2,5 jaar op Instagram over interieur, mijn Instagram account gaat voor 95% over ons eigen huis.
Ik woon samen met Jelle van de Schoor (interieurarchitect, studio Form Makers) in Den Haag en mijn passie is het delen van mooie beelden in ons huis en dit continu weer op een andere manier te laten zien.

 

 

Mijn naam is Theo-Bert Pot, ik ben 32 jaar en ik blog met mijn blog The Nice Stuff Collector over interieur, styling, fotografie en inspiratie in de breedste zin zolang het maar een link heeft met interieur- of grafisch ontwerp
(oh en stiekem ook over eten;-). Naar aanleiding van een binnenkijker in de vtwonen van oktober 2014, al weer drie jaar geleden, ben ik ongeveer begonnen met Instagram.

We kregen veel leuke reacties op deze binnenkijker en dat gaf mij het idee om hiermee op Instagram te gaan. Als grafisch ontwerper (co-founder/owner van Studio Pot & van der Velden) ben ik altijd bezig met composities, kleur, verhoudingen en fotografie, en daarom kan ik ook zo mijn passie kwijt in interieurstyling. Het gaat eigenlijk om dezelfde elementen, alleen is dit 3D i.p.v. 2D met het grafische werk.

Doordat ik mijn foto’s ging posten groeide op den duur de aantal volgers en likes en het leuke hiervan is dat de interactie op Instagram allemaal zo leuk is.
Dat is ook een van de redenen (de interactie) dat ik Instagram zo leuk vind. Je geeft elkaar tips, vraagt advies, geeft advies en soms is het contact zelfs zo dat het lijkt of het echt een bekende van je is.
Het gegeven is dan natuurlijk dat je met elkaar de passie voor interieur deelt en dat maakt het zo leuk.

 

 

Naast dat ik grafisch ontwerper ben houd ik mijn bezig met interieur bloggen op Instagram en mijn blog The Nice Stuff Collector. Vorig jaar heb ik de vtwonen Meeth the Blogger Award mogen winnen, zo tof!
Door Instagram zijn er ook veel leuke, bijzondere en mooie samenwerkingen gekomen met ontwerpers, tijdschriften, tv, merken, winkels, andere bloggers en met volgers. Zo speciaal en ik geniet er zo van.
Inspiratie delen en inspiratie krijgen, daar gaat het mij echt om, zo leuk!

 

Tijdens de eerste contacten op Instagram, inderdaad voornamelijk vrouwen, was het vanaf het begin al zo leuk! Eigenlijk geniet ik elke keer van posten op Instagram om te reageren op de reacties die krijg of de mooie beelden die ik voorbij zie komen bij andere Instagrammers die ik volg. Even ontspannen en inspiratie opdoen. Hierdoor voel ik me dan ook zeer welkom als man. Want dat is het thema van deze column: mannen op Instagram.
Het bevalt me heel goed en natuurlijk is het leuk als er meer mannen op Instagram komen met een eigen en uitgesproken stijl, daar ben ik dol op. Iets creëren waarvan je ziet dat iemand dit zelf heeft bedacht, herkend als zijn stijl, dat mag nog meer komen, inspirerend!

 

 

 

Mijn passie voor interieur is ontstaan toen ik eigenlijk heel klein was. Mijn moeder is altijd al bezig met het huis gezellig maken en uiteraard hielp ik haar graag mee. De tafel gezellig maken als we in het weekend met vrienden/familie gingen eten. En ook elke keer de tafel weer net anders dekken, het maakte me blij. Hetzelfde met mijn slaapkamer, altijd weer net anders maken, verven, schuiven, etc. Zelfs tijdens mijn studio aan de Kunstacademie (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag) probeerde ik mijn kamers waar ik woonde (hoe kort ook) te verven en gezellig te maken. Ik vind het gewoon heel belangrijk dat het huis prettig aanvoelt, thuis moet thuis zijn en daar kan ik enorm van genieten.

 

Jelle en ik wonen nu ruim vijf jaar in het appartement waar we nu wonen, het is een plek waar we ons thuis voelen, het ligt gelegen in Den Haag tussen de stad en het strand in en ik kan me hierin uitleven.

 

Het huis is een klassiek Haags herenhuis uit begin jaren 1900 waar we op de begane grond leven met een tuin. Het leuke aan het huis is dat het plafond 3.25 meter hoog is en versierd is met ornamenten.
Het gelukt dat er nog originele marmeren vloeren in de hal zitten, kamer en-suite en dit geeft bij elkaar al zoveel sfeer. Al zou je er niks aan doen is er al sfeer. Maar stiekem jeukte m’n handen en is het huis totaal van ons geworden, heerlijk eigen!
Instagram is een fijne plek om inspiratie met elkaar te delen en ideeën op te doen, ik hoop dat dit nog lang mag duren en er uiteraard meer mannen op IG een leuk account gaan starten. We zien elkaar op Insta!
Theo-Bert Pot
www.thenicestuffcollector.com
www.instagram.com/theobert_pot

totop