Gastblog Francisca: Groen in huis

Yep. Bij mij thuis veel groen in huis, in de vorm van planten en bloemen, maar ook in de vorm van verf op de muren.
De kleur groen staat voor mij voor rust. Was ik even in mijn nopjes toen de trend Urban Jungle kwam! Het combineert ook zo lekker met het vele hout in mijn inrichting.

Grappig is dat ik altijd dacht, dat ik geen groene vingers had. Toch best wel, ben ik nu aardig achter! Of het ligt aan mijn huis met veel lichtinval. Zelfs op een donkere dag is het licht waardoor veel planten het best prima vinden om lang te blijven geloof ik. Ik ben echt geen plantenfluisteraar, maar let wel op de hoeveelheid water per plant. Al moet ik niet liegen, want ik vergeet altijd de planten op het terras buiten. Cheese. Arme planten!
Nou ja, voor mij een goede reden om regelmatig een bezoek aan een tuincentrum te brengen en een paar nieuwe exemplaren mee te brengen!

 

In de natuur kom ik tot rust. Ik ben niet het type geitenwollensokken, maar ben wel een echte HSP (High Sensitive Person). Als HSP heb ik regelmatig rust nodig om mijzelf op te laden en dat kan bijvoorbeeld in de natuur.
Met planten en bloemen haal ik letterlijk de natuur in huis. Ik kom zo ook beter tot rust en daarom heb ik heb ze ook overal staan. Grote planten, vetplanten, hangplanten, groepjes kleine planten en als het seizoen daar is: moestuintjes.

Daarnaast geven planten zuurstof af, daarom heb ik zelfs op onze nachtkastjes airplants staan! Ook met het idee: baat het niet dan schaadt het niet.

 

Ook belangrijk: planten en bloemen kunnen een inrichting echt ‘af’ maken vind ik. Ze geven zoveel sfeer! En ze zijn in zoveel verschillende vormen en maten: er is voor ieder wat wils! Ik ben ervan overtuigd dat planten en bloemen in elk huis passen. Heb je een strakke inrichting, dan kies je bijvoorbeeld een paar grote planten. Heb je een speelsere stijl, dan passen daar bijvoorbeeld vrolijke pannenkoekplanten bij en kleine miniplantjes bij elkaar.
Uiteraard kun je lekker spelen qua stijl met potten of vazen. En in de trend van Urban Jungle kan alles, niks is te gek!!

 plant, bloem

Of je kunt planten juist als tegenhangers gebruiken van je inrichting. Ik heb bijvoorbeeld in mijn strakke witte keuken veel kleine planten gezet, om de keuken minder ‘klinisch’ te maken. Het werkt echt!

Nu moet ik trouwens wel oppassen met besjes in huis. Zoonlief houdt namelijk erg van het verzamelen van deze rode en oranje rakkers en als ik even niet kijk, dan zijn ze uit mijn boeket!!

 

Meer van Fransica zien? Bekijk haar instagram

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.
totop