Vinyl vloer

Vinyl vloer, de andere tegelvloer van dit moment!

Polyvinylchloride is een kunststof. Pvc vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, vochtbestendig en toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. De dikte van de toplaag is bepalend voor de kwaliteit van de vinyl vloer. Elke stijl is beschikbaar; parket, beton, tegels of marmer-uitstraling.

Vinyl tegellook


Een vinyl vloer is uitermate geschikt voor de badkamer. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor een vinyl tegel look, maar dat kan natuurlijk ook anders. Beton look of een vinyl hout look kan ook. Heb je toevallig vloerverwarming in jouw badkamer? Dan maak je met een vinyl vloer helemaal een juiste keuze.

Vinyl vloer

Hygiëne


De belangrijkste reden om vinyl in de badkamer te leggen is vocht. Een vinyl vloer wordt in één geheel gelegd waardoor er geen voegen of naden zijn. De vloer kan snel en eenvoudig gedweild worden. Hygiënisch en in een handomdraai droog je de vinyl vloer. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere ruimten zoals de living, keuken en hal. Het zijn vooral die plekken waar pvc tegels het meest gelegd worden.

Vinyl vloer

Voordelen Vinyl vloer


Ben je gecharmeerd van tegels dan is een tegel look vinyl een mooi alternatief. Voordeel is dat de vloer warm aanvoelt. Keramische tegels voelen bijna altijd koud aan. De voordelen van vinyl zijn vooral gericht op comfort en gemak. Daarbij is er een groot assortiment van vinyl tegel motieven of de vinyl beton look. Met name in landelijke en klassieke interieurs is de tegel vinyl gewild. De voordelen op een rijtje:
– Is goed isolerend en geluiddempend
– Vinyl is ideaal bij vloerverwarming
– Voelt warm aan
– Vinyl is betaalbaar

Pvc tegels zijn er in verschillende dikte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de plank dikte en de dikte van de slijtlaag. Bij het gebruik van tegels in een ruimte die intensief gebruikt wordt is een dikkere slijtlaag gewenst. Met pvc vloerdelen kies je voor kwaliteit en de tegels zijn haast niet van echte natuurstenen vloeren te onderscheiden.

Nummer een ergernis van veel mensen zijn krassen in vloer van je stoelen. Wil je daar ook vanaf lees hier hoe easy!

totop