moose frag zwart verven

Mijn schuur zwart verven

Het voorjaar lijkt nog ver weg te zijn, maar ik kan niet wachten tot we straks weer meer naar buiten kunnen. Om van de tuin een lekker plekje te maken wil ik sowieso ons schuurtje onderhanden nemen. En nu wil ik – schrik niet- gaan voor de kleur zwart! Ik vond de voorbeelden van de matte zwarte verf op de website van Moose Färg zo mooi dat ik het aandurf.

Zwarte schutting

Zwarte beits

Moose Färg benaderde mij voor een samenwerking en ik was eigenlijk direct enthousiast. De verf is vriendelijk voor het milieu en de matte Zweedse kleuren spreken mij erg aan. En dat is ook de reden dat ik voor zwart durf te gaan. Deze verf werkt als een soort beits. Het trekt in het hout en zorgt ervoor dat de houtnerf zichtbaar blijft. De verf is helemaal mat, waardoor het ondanks de gewaagde kleur een rustig geheel blijft.

Zwart wordt wel eens afgeraden voor kleinere ruimtes. Bij een kleinere tuin zou je dan ook eerder aan wat lichtere kleuren denken, zoals lichtgrijs. De zwarte kleur vond ik echter zo mooi. Op de Instagram en website van Moose Färg zijn veel foto’s van klanten te vinden en hierop vond ik dat zwart ook echt wel mooi is in een wat kleinere tuin. En ik koos natuurlijk al wel eens eerder voor zwart, zie mijn blog over eyecatchers 😉

Moose Färg verf

Handig en gemakkelijk

Wat me ook aanspreekt is dat de verf makkelijk werkt. Je kunt het zelf doen, zonder al te veel poespas. Een grondverf is niet nodig en het bladdert niet waardoor het onderhoud ook heel simpel is. Ik heb er zin in!

Wil je verfadvies? Op de website is veel informatie te vinden, bijvoorbeeld  over het verven van een schuur. Aanrader!

Wil je meer lezen over het opknappen en zomerklaar maken van je tuin? Lees dat ook dit blog van Fleur of deze van Anne!

totop