Gastblog Michiel: Binnenkijken en IG geregeerd door vrouwen?

Mijn naam is Michiel, ik ben 27 jaar en woon samen met Tomas in Utrecht. Hier kom ik vandaan en voel ik mij thuis. Utrecht is een prachtige stad, we wonen op loopafstand van het centrum.
Zelf wonen we in een sfeervol jaren 50 appartement. De oude elementen, zoals de marmeren schouwen en de deuren en suite in de woonkamer, zijn goed bewaard gebleven. De vloer kraakt en de muren zijn scheef.

Een eigenzinnig huis dus, iets dat goed bij ons past! Ik begeleid een meisje met down op een reguliere basisschool. Een bijzondere situatie en een bijzondere baan! Soms is dit ook uitdagend werk, om mijn gedachten te verzetten schuif ik graag met accessoires door het huis.

 

 

 

  

Van jongs af aan heb ik een liefde voor interieur. Ik tekende graag huizen en woonkamers. Deze kamers kleedde ik aan met banken, stoelen en lampen. Steeds op nieuwe manieren, met andere kleuren. De mogelijkheden waren eindeloos! Hier denk ik graag aan terug. Mijn ouders en grootouders hebben dezelfde passie voor interieur. Mij grootouders woonden in een prachtig huis. Echt een jaren 50 droom! Dit blijft een grote bron van inspiratie. Onze eetkamer stoelen komen uit hun huis. Hier zijn we erg blij mee en het geeft een bijzonder gevoel! Naast dat het voor ons een persoonlijk verhaal vertelt vind ik het ook belangrijk dat er een balans moet zijn tussen moderne en vintage meubelen.
Dit maakt je inrichting persoonlijk en uniek!

 

Ons interieur wordt gekenmerkt door Nederlands en Scandinavisch design. Daarnaast ga ik graag naar rommelmarkten en ga ik geregeld even langs de kringloop. Hier heb ik al heel wat schatten weten te vinden.
Toen we hier kwam wonen was ik erg gericht op een Scandinavisch interieur. Dit probeer ik nu iets los te laten en te blijven zoeken naar datgene wat me echt aanspreekt.
Ik vind het super leuk en inspirerend om te zien hoe ons interieur zich blijft ontwikkelen. Ik neigde voorheen naar more is more, maar tegenwoordig probeer ik te experimenten met wat minder! Ik beschouw mijn huis als mijn eigen kleine museum, waar ik alle dingen die ik mooi vind en me inspireren tentoonstel. Kortom, het is een proces dat altijd in ontwikkeling is. Een belangrijk element in mijn leven en interieur is kunst. Ik bezoek graag musea en blog voor Kunstuitleen Utrecht. Super tof om te doen! Kunst kan je interieur op zoveel manieren positief beïnvloeden. Het inspireert en zet je aan het denken.

 

 

  

 

Voorheen woonden we in een nieuwbouw appartement in een andere wijk van Utrecht. In dit huis begon ik te experimenteren met de inrichting en gebruikte ik Instagram als grote inspiratiebron.
Het leek me toen al leuk om een account te hebben dat zou draaien om interieur, maar dit huis leende zich niet echt om te fotograferen. Toen we in onze huidige woning kwamen te wonen zag ik mijn kans schoon en begon ik actief te posten op Instagram. Daarnaast schrijf ik wekelijks een blog over ons interieur, een leuke DIY, kunst en keramiek. Een terugkerende rubriek is ‘Tafelmanieren’. Hierin schrijf ik maandelijks over servies van keramiekontwerpers.
Samen met Ellis van Aart fotografeer en style ik dit.

 

 

Ondanks dat de interieuraccounts worden geregeerd door vrouwen voel ik geen verschil in contact. We hebben tenslotte een gemeenschappelijke interesse! Het oprechte enthousiasme en de fijne berichten die ik krijg op Instagram vind ik hartverwarmend. Gelukkig komt er steeds meer ruimte voor mannen om zich artistiek uit te drukken. Het stylen van een interieur is daar denk ik een onderdeel van. Een positieve ontwikkeling als je het mij vraagt!

 

Meer zien van Michiel?

Volg hem op instagram:

 

www.instagram.com/michieljbosman

2 Comments

  1. Ik heb Michiels account pas heel kort geleden ontdekt op IG en ik vind zijn interieur heel erg mooi en inspirerend. Michiel, je verhaal is zo herkenbaar: je moet je comfortabel voelen om je huis op IG te zetten, maak je eigen mix van stijlen en dat je huis voelt als jouw museum, daar kan ik zo in meeleven! Ik blijf je heel graag volgen en ja, dat je geen vrouw bent vind ik nou eigenlijk juist wel extra leuk, want jullie zijn toch in de minderheid ;). En vaak met een net iets andere stijl (tikkie minder ‘vrouwelijk’ if you like??) die mij erg aanspreekt.

totop