Gastblog Bert- Jan: Wat is dat toch met mannen op Instagram?!

Wat is dat toch met mannen op Instagram?!

 

Want het zijn er inderdaad maar heel erg weinig op interieur en styling gebied!

Zelf ben ik het wel gewend om tussen de meiden te zitten dus voor mij is het niks nieuws! Vroeger wilde ik namelijk heel graag bloemist worden.

 

Ik heb 4 jaar op de tuinbouw school gezeten. ( tussen de boeren ) ik heb geschoffeld, Ik heb cavia’s gewassen maar waar echt m’n passie lag was het bloemschikken!
Niks fijner dan kleuren bij elkaar te zoeken en de mooiste boeketten of bloemstukken te maken.

– En dat vonden 20 andere meiden ook –

Tijdens mijn stages in verschillende bloemenwinkels kwam ik achter dat ik het bloemschikken niet genoeg vond. Ik wilde meer met styling gaan doen!e

Daar door ben ik terecht gekomen op het Sint Lucas in Boxtel.

 

 

 

Op deze school geven ze heel breed les in meerdere creatieve richtingen. In het eerste jaar mocht ik van alles een beetje mee snoepen!
Grafisch, Audiovisueel, ruimtelijk maar weer was er maar 1 ding waar ik in uitblonk en dat was de richting styling. (Om heel eerlijk te zijn begrijp ik nog steeds niet hoe ik het eerste jaar ben door gekomen want ik was echt heel slecht in het grafische en audiovisuele gedeelte). In het 2e jaar begon de pret dus echt! Heel de dag.. heel de week.. alleen maar styling! We kregen de meest uiteenlopende opdrachten en jawel! Ik was weer de enigste jonge in de klas!

Vervolgens heb ik echt twee droom stages mogen doen! Ik heb het geluk gehad om stage te mogen lopen bij de Bijenkorf in Amstelveen en bij de IKEA in Breda!
– wat zou ik het beide graag over willen doen – van etalages maken tot aan het af-stylen van een persvent, ik mocht het allemaal mee maken! En ook daar.. heel veel dames!

 

 

Toen ik m’n diploma had gehaald en me zelf Sint Bert-Jan mocht noemen begon de zoektocht naar een baan! Al snel kon ik als Visual Merchandiser aan de slag bij V&D en werd de woonafdeling al snel 1 van mijn favoriete!
Telkens wisselde de collectie wat betekende dat de afdelingen ook weer omgegooid mochten worden! Heerlijk!

Hier begon mijn liefde pas echt voor interieur! Tegenwoordig werk ik als verkoper/stylist in een woonwinkel en geef ik mensen dagelijks een advies over hun interieur.
Het leukste vind ik het als mensen met een plattegrondje komen en samen met mij hun nieuwe interieur uit zoeken! Het geeft zoveel voldoening wanneer je later een bericht krijgt dat het interieur naar wens is!

 

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met Instagram! Dit kwam eigenlijk door een vriendin die zich iedere keer verbaasde over de wisselingen in mijn interieur! Niet dat de meubels wekelijks worden verschoven maar ik heb
inmiddels een flinke – bijna zorgwekkende – verzameling van accessoires opgebouwd. Ik kan mijn stijl ook niet echt beschrijven omdat ik zo veel wissel. Het is een mix van stoer en tuttig met een beetje industrieel en humor?

   

Instagram voelde als een warmbad!

De likes en volgers bleven komen! Echt ontzettend leuk! Inmiddels heb ik een vaste club met volgers waar ik ontzettend blij mee ben! En jawel! Het merendeel is vrouw!

Al ken ik wel veel ontzettend leuke mannen op Instagram hoor! Maar inderdaad.. de instaman is in de minderheid! Hoe het komt? Geen idee?! Maar ik vind het prima zo hoor!

Het zou misschien ook een beetje dubbel op zijn als van iedere interieur instagrammers zijn of haar partner het zelfde huis op de foto zet!

 

Wil je meer zien van Bert- Jan volg hem op instagram!

www.instagram.com/goodstuffby

2 Comments

  1. Edith

    Leuk geschreven, zei deze dame! @dithshome

totop