Gastblog Kim: Eyecatchers in huis

Hallo lieve lezers,
Dit keer een leuke blog over onze eyecatchers in huis. Inderdaad catchers, want ik kan namelijk niet kiezen, dus heb ik er 2 uitgekozen waarin ik in deze blog meer over ga vertellen.

Onze eerste eye catcher zie je meteen als je bij ons binnen komt. Deze hangt namelijk in de gang. In de gang hebben wij een lange muur die natuurlijk gevult moest worden.
Al snel wist ik wat voor kapstok ik wilde en dat er een lange eiken rand over heel de lengte van de gang moest komen, waarin de kapstok dus verwerkt zit. De onder kant heb ik een leuke kleur gegeven zodat de verdeling nog meer opvalt, maar nu moest ik nog iets verzinnen voor erboven.
Ik wilde graag iets met foto’s doen en dit leek me een leuke plek.
Maar nu nog bedenken de manier waarop. Wel of geen lijst, verschillende grote of niet?
Kortom een hoop keuzes te maken. Wat ik wel wist is dat het strak moest zijn en niet te rommelig.
Toen kwam ik op het idee van de ixxi. Simpel en strak en je kan lekker “spelen” met de foto’s.
Als eerste heb ik bepaald hoe groot die kon worden, want ik wilde heel de breedte van de wand gebruiken.
Dus dit waren precies 20 ixxi plaatjes. Deze heb ik x2 gedaan. Dus 20 onder en 20 boven.
Zodat je een mooie brede streep met foto’s krijgt.
Nu kwam het moeilijkste, de foto’s uitzoeken!
  
Ik wist al welke foto’s ik wilde gebruiken en dat waren de foto’s van onze rondreis door Amerika. Maargoed ik moest nog tussen honderden foto’s 40 foto’s uitzoeken.
Wat me wel een gerust gevoel gaf is dat je makkelijk kan wisselen met de ixxi.
Dus ben je er een paar zat kan je die gewoon vervangen voor nieuwe foto’s. Ideaal!
Uit eindelijk heb ik dus verschillende foto’s uitgezocht. Van natuur tot aan selfies en natuurlijk mocht onze hond niet ontbreken. Ook al was ze niet mee op onze reis!
Ik heb ook een paar foto’s over 4 of 2 ixxi’s verdeeld zo wordt het 1 geheel. Uiteindelijk heb ik er een zwart wit filter over heen gedaan om het wat rustiger te maken.
Hij hangt er nu al een tijdje en zijn er nog steeds blij mee. Elke ochtend als ik de trap af kom krijg ik er een fijn gevoel bij!
De 2e eye catcher staat in de slaapkamer.
Namelijk ons zelfgemaakte bed!
Voordat wij gingen kijken naar een huis wist ik 1 ding zeker. Ik wilde graag het bed midden in de kamer met daarachter de kast of kastruimte.
Dus voordat we naar dit huis gingen kijken heb ik natuurlijk wel even gechecked of dat allemaal zou passen. Op papier moest het allemaal kunnen.
Het was wel spannend toen we alles uit gingen meten. Eerst alles op de grond en toen konden we gaan bouwen. Nouja “we” ik heb er niet veel aan gedaan. Ik heb mn wensen door gegeven en mn vriend heeft het in elkaar gezet. Dit was zn eerste klus project ever! Dus ik ben onwijs trots op hem wat die er van heeft gemaakt. Ondertussen had ik me georiënteerd op de kast. Ik wilde graag een open kast om een inloopkast gevoel te creëren. Bij de Ikea had ik de ideale kast gevonden, die we helemaal samen konden stellen zoals we het zelf wilden.
Het hoofd van het bed loopt helemaal door tot aan het plafond, dus dat was een groot leeg gedeelte. Hier heb ik wat posters opgehangen en een leuke lamp!
 
Ik denk dat deze eye catchers nog lang te zien zijn in ons interieur! Zeker omdat je ze beide kan blijven aanpassen en dus altijd mee veranderen.

totop