Geen groene vingers? Een eco systeem is een must

Je kunt er inmiddels niet meer omheen, planten in huis, de ‘urban jungle’s’ vliegen je dan op onder andere instagram ook om je oren. Een aantal jaren geleden moest ik er niks van weten, als mijn schoonmoeder dan weer eens met planten aan kwam zetten was ik niet bepaald blij. Maar een eco systeem bijvoorbeeld is top!

Zoveel groen in huis?

Als je mij toen had verteld dat ik zo veel planten zou gaan hebben als dat ik nu heb had ik je waarschijnlijk uitgelachen maar nu kan ik ze niet meer wegdenken uit mijn interieur.

Planten brengen zo veel sfeer en gezelligheid met zich mee, het fleurt de ruimtes in je huis gelijk op. Hier heb ik foto’s van dezelfde hoek genomen, een foto met- en zonder plant, zie je het verschil? ik vind het persoonlijk zonder plant gelijk een stuk minder gezellig ogen.

Ik groene vingers?

Veel mensen denken dat ik groene vingers heb maar ook hier gaat helaas wel eens een plant dood. Ik probeer voornamelijk voor planten te kiezen die ongeveer een keer per week water nodig hebben, planten die iets meer water nodig hebben lijk ik toch te vergeten en gaan hier vrij snel dood. Als je planten hebt die maar een keer per week water nodig hebben kun je een vaste dag inplannen om ze water te geven en zo vergeet je er ook niet een. Wat je ook kunt doen is een waterdispenser kopen, die vul je met water en stop je in de pot, de plant neemt dan water wanneer hij het nodig is! Ideaal!

 

Persoonlijk vind ik het erg leuk om planten te groeperen, zo maak je echt een statement in je interieur. Ik probeer wel planten met dezelfde behoeften qua licht bij elkaar te zetten.

Een eco systeem is een uitvinding!

heb je écht geen groene vingers? dan kun je ook voor een zelfvoorzienend ecosysteem kiezen. Weet je wel, zo’n leuke dichte pot of vaas met planten erin, die zoals het woord zelfvoorzienend al zegt volledig voor zichzelf kan zorgen! zelf heb ik een Pikaplant, ook zo’n idee, die heb ik al ruim anderhalf jaar en hij leeft nog steeds.

Wil je meer zien van Linda? En haar mooie planten en interieur volg haar op instragram: www.instagram.com/lin_terieur

totop