Anne: Waar zijn al je plantjes?

Sinds de verhuizing en de eerste foto’s van het nieuwe huis kreeg ik nog wel eens de vraag, “waar zijn al je plantjes Anne?”

Sommige van jullie moesten echt even wennen, sommigen ontvolgde mij dan ook. Ik had geen urban jungle meer, dat was wel duidelijk.

foto1

Hier zie je de overgang duidelijk!

Ja die plantjes, dat is nog wel een beetje een ding. Ik ben namelijk verhuist in januari/februari. Het vroor ongeveer 5 dagen in de week toen wij gingen verhuizen. Ik weet nog goed hoe we schaatsend over de vlonders ons meubels naar binnen tilde!


Wij zijn toen we hoorde dat we eerder in het huis mochten, meteen vertrokken met onze spullen, in 1 nacht hebben wij 90% van onze spullen overgezet. Dat ging allemaal erg snel. De dag erna werd onze vloer geschuurd en stonden de openslaande deuren ongeveer 3 dagen open. Boven trokken we de vloeren eruit en hadden we dus ook geen meubels staan.

De 10% die in Amstelveen bleef staan was dan dus ook voornamelijk mijn plantjes. Want op de tocht overleven ze het sowieso niet. Omdat ik al mijn meubels in Amstelveen al had verkocht of verhuist stonden niet alle plantjes nog op hun ideale plekje en gingen ze snel achteruit. Ze waren dus met het verhuizen soms al niet in al te beste staat. Bovendien heb ik met het oog op de verhuizing ook veel planten verkocht en weggegeven!

Na een paar dagen verhuizen, klussen en het andere huis opleveren werdt het ons allemaal een beetje te veel, even een avondje niks, de planten bleven een nachtje in de auto staan omdat wij ’s avonds geen kracht meer hadden. Uiteraard vroor het verschrikkelijk die nacht en vond ik de volgende ochtend mijn plantjes zeer aangetast terug.

De pilea en anthurium zijn de enige die dit overleefde. Mijn monstera variegata was met de vrachtwagen meegekomen en meteen veilig gesteld. Maar mijn monstera’s, begonia’s en alle kleine hang plantjes en stekjes kwijnde blad voor blad weg na die koude nacht.

Natuurlijk was ik wel van plan planten terug te brengen hier in huis. Maar gezien de hoeveelheid klusjes en dagen dat alles hier wagenwijd openstond, de stof in de lucht, besloot ik daar even mee te wachten!
Wel zou ik iets minderen, omdat Yoerian niet altijd blij was dat hij door de rimboe naar de bank moest. En dit was tenslotte ook zijn eerste echte huis, hij had ook 50% inspraak nu. Hij wist ook wel wat hij wilde en vooral wat niet. We maakte wat afspraken over plantjes, verven, gaatjes boren, alle dingen die in het huurhuis niet zoveel uitmaakte. Maar hier kostbaar waren.

Doordat de meubels wat netter en duurder werden, wilde ik niet overal kans op waterkringen hebben. Lekkende planten via blad of pot zou op de meeste oppervlakken hier in huis een ramp zijn. Alles is van hout! En ik wil alles een beetje makkelijk schoon kunnen houden. Planten vangen veel stof.

In de woonkamer staat nu een philodendron Xantal in een mooie capipot, 1 mooie eyecatcher voor de grote raampartijen. Ik ben er verliefd op.

In de keuken staat een kleine strelitzia

Dus koos ik in het nieuwe huis voor wat meer grote planten en wat minder kleine!
Maar de plantjes zijn zeker weer aanwezig hier in huis!
Er komen vast en zeker nog meer planten en een aantal staan niet op de foto!
En ik hoop natuurlijk dat iedereen me gewoon blijft volgen!

 

Groene groet,

Anne Kohnke

 

www.instagram.com/anne_kohnke

2 Comments

  1. Planten in huis maakt de boel toch altijd gezellig ­čÖé Leuk artikel!

    Groetjes,
    Marieke van Sukhi.nl

  2. Ah wel jammer hoor dat je urban jungle is verdwenen! Ook mooi om te zien hoe langzamerhand het groen weer in huis komt bij jullie! Jullie mogen trots zijn op het nieuwe huisje en wat je allemaal in korte tijd hebben gedaan! Toppers ??

totop