BJ: Wat is dat tegenwoordig met IG?

Instagram!

Wat is dat toch tegenwoordig met IG? Zodra ik Instagram open lees ik wéér dat iemand minder gaat Instagramen ‘omdat er belangrijkere zaken zijn dan de hoeveelheid likes iemand krijgt..’ Ja daar ben ik het wel mee eens ja! Maar daar hoef je toch niet zo’n chago post voor te plaatsen? Ook ik merk dat Instagram is veranderd maar ik ben zelf ook veranderd op Instagram.

In het begin Plaatste ik dagelijks een foto met een heel verhaal.. Tegenwoordig heb ik al moeite met 1 foto en 2 zinnen.

De eerste Goodstuffby foto plaatste ik op 1 augustus 2015. Een collage van 3 foto’s met heeeeel veel kleur! 29 likes en 2 reacties! Wow! Wat was ik blij en wat een goeie # had ik bedacht.. #happyhome ik maakte toen ook nog een heel mooi lijntje tussen de tekst die ik schreef en de #.. ( dat was altijd zo’n drama, Want ik wist nooit hoeveel van die streepjes naast elkaar nou eigenlijk de juiste lengte streep zouden worden! ) Ook had ik deze maand mijn eerste #WIDN – Ken je’m nog? Doet ook niemand meer he?! – Ik raakte daar altijd een beetje van in de stress want voelde dan heel erg de druk om iets leuks te gaan doen! En vaak zat ik dan gewoon een beetje voor me uit te staren en chips te eten.. Dat is leuk om 1 keer te vertellen maar als je dat 6 keer onder een foto zet dat je weer een zak Dorito’s leeg hebt zitten eten drukken alle fit boys en girls meteen op ontvolgen!

Op 19 september was het dan eindelijk zo ver! Een foto met meer dan 100 likes! Lekkere filter er ook over heen waardoor het lijkt als of er mist in mijn huis hing! Maar goed je bent jong en je wilt wat! Ook begin ik in deze tijd langzaam met steeds wat meer persoonlijke verhaaltjes te plaatsen. Ik bedenk me nu dat ik in het begin helemaal niet zo bezig was likes en volgers maar dat er wel een stijgende lijn in Goodstuffby zat. Er staan foto’s tussen met meer dan 2000 likes en voor dat ik het wist had ik meer dan 5000 volgers!

Maar toen sloeg het om.. het algoritme veranderde en er kwamen maar heel weinig volgers bij waardoor ik wat minder gemotiveerd werd om foto’s te plaatsen.

Toch vind ik dat we met zijn alle Instagram positief moeten houden! Want uiteindelijk gaat het niet om de hoeveelheid likes en volgers maar om de inspiratie die we elkaar geven. Het maakt voor mij namelijk niet uit hoeveel volgers een ander heeft

– Dus waarom zou ik me druk maken om de hoeveelheid volgers die ik zelf heb? –

Uiteindelijk heb ik de super vette baan die ik nu heb, te danken aan Instagram. Omdat Anja van @in_a_house mij tipte te reageren op een vacature bij DMG. Op dat moment was het niks geworden maar een jaar later werd ik terug gebeld dat ze iemand zochten voor een job die veel beter bij me zou passen! En tadaa! Een half jaar later heb ik een vast contract! Voor Anja was het een kleine moeite om mij een berichtje te sturen maar voor mij heeft het groots uitgepakt!

Zo heb ik meer hele fijne contacten opgedaan via insta en veel mensen ook in het echt ontmoet! Daarom kijk ik ook ontzettend uit naar het Happy-IG event op 23 september! En tot die tijd blijf ik lekker m’n ding doen op instagram!

X BJ www.instagram.com/Goodstuffby

totop