BJ: Trend sayy whut!

Wat is nou eigenlijk een trend?!

Wanneer je 5 keer trend achter elkaar zegt.. kom je er pas achter wat een raar woord het eigenlijk is! ( TrendTrendTrendTrendTrend ) Vind je niet?! We gebruiken het woord – zeker als interieur Instagrammers – heel veel maar wat betekent het nou eigenlijk? En wat gaan we in 2018 als trends zien? Ik ben op onderzoek gegaan en heb het voor je samengevat! Je leest het hier onder! =)

Een ontwikkeling in een bepaalde richting.

Joh.. echt?! Ja dat is alles! Eigenlijk zijn we onbewust zelf dagelijks bezig met het maken van trends. We hebben nooit genoeg en zijn altijd op zoek naar meer én beter. Wat er voor zorgt dat de ontwikkeling van nieuwe meubels, accessoires, behang en noem maar op door blijft gaan! Een trendwatcher weet dan de punten er uit te halen en die samen te stellen tot de trends van komend seizoen!

2018

In 2018 gaan we weer colorblocking zien! Yes! Wanneer alle kerstdeco het huis uit is heb ik meteen zin in felle kleuren om me heen! En het liefst in zo veel mogelijk contrast! Geel, blauw en dan nog een beetje koraal er door. Heerlijk! Zelf heb ik een vrij rustige basis in huis waardoor ik straks met het wisselen van accessoires weer een heel ander sfeertje in huis heb. Wel wil ik dit jaar écht een kleurtje op de muur! Ik heb al 26028 verschillende staaltjes in huis gehad.. maar nog steeds geen keuze gemaakt! HELP!

Of moet ik misschien toch kiezen voor een leuk behangetje? We gaan veel geometrische prints zien komend jaar! Niet alleen op de muur maar ook op je kussen!

Regenboogachtiggloedje

Ben je ze al tegen gekomen? Holographic accessoires? Ik vind dit zo vet! Tot nu toe heb ik het vooral veel op glas gezien. Maar we gaan dit leuke gloedje steeds meer terug zien op onze accessoires! Het zorgt voor een beetje glitter/gekkigheid in onze huiskamer! Wanneer ik mensen advies geef over de styling van hun huis geef ik mee dat ze spullen bij elkaar moeten verzamelen omdat dit een huis veel meer eigen maakt. Oude en nieuwe accessoires door elkaar heen maar vooral de accessoires met een verhaal doen het in mijn ogen altijd goed. Afgelopen week kwam mijn moeder tijdens het opruimen van de zolder een kop en schotel tegen van oma. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik hier mijn eerste kopjes koffie uit dronk als klein Bertje.. en ja wel! Het setje past helemaal in de holographic trend en krijgt dus een mooi plekje in huis zodat ik er na 25 jaar weer mee kan gaan zitten pronken!

Materialen

Ik vind materialen er pas echt leuk uit zien wanneer je ze door elkaar heen gebruikt. Contrast in kleur en materiaal maakt het beeld spannend. Zo zou ik heel graag een fluweel/velours eetstoel willen hebben voor aan tafel. Het steigerhout zorgt er voor dat het fluweel er nog zachter en verleidelijker uit ziet dan dat het al is.

Koper blijf je nog wel zien maar ik heb tegenwoordig een grote zwak voor messing. Ik vind dit weer net een tikkeltje stoerder

Ben jij gevoelig voor trends?

Ren jij nu meteen naar de winkel omdat je perse dat geometrische kussen in huis wil hebben? Of gooi jij je kont tegen de krib en ga je in plaats van color blocking voor zwart wit? Gelukkig zijn we niet verplicht om met de trends mee te gaan. Vooral in de mode laat ik de trainingspakken trend graag aan me voorbij gaan! Wanneer een trend bij je past is het leuk maar als een trend niet bij je past pas je hem gewoon zelf aan! Het is belangrijk dat een huis een echt thuis is en dat creëer je alleen wanneer je dicht bij je zelf blijft.

 

 

Meer zien van Bert-Jan. Check zijn IG www.instagram.com/goodstuffby

totop